Tonight's the night.

Sista dagen i Sverige på ett bra tag. Igår hade jag och Micke myskväll. Vi åt middag på Panelen, Pepparstek och Pommes :) Även om maten var ruskigt god så vet jag inte om den kompenserar de sjukt höga priserna och den otrevliga personalen. Till efterrätt blev det päronhalvor i ugnen med smält choklad och glass. Vi såg film och som vanligt kunde jag inte hålla tårarna borta. Det är inte mitt fel, när jag tänker på hur länge det dröjer tills nästa gång jag får pussa Micke, sova i vår säng eller ligga i soffan och titta på tv tillsammans börjar tårkanalerna fyllas och ögonen blir mer som öppningar för niagarfallen. Älskling, du är helt underbar.
Karin ( Mickes mamma) ringde och önskade mig en trevlig resa igår, jag kommer sakna henna, och Harads. Jag kommer helt enkelt sakna allting. Varför var jag tvugnen att födas till en så sentimental människa?

Idag har jag packat allting jag behöver från lägenheten och sen storstädat den. Fråga mig inte varför, för att få tiden att gå snabbare och förmodligen någon ärftlig genuppsättning från Mamma. Hon städar alltid innan vi ska fara men det är ju faktiskt mycket mysigare att komma hem till ett rent hus. Dock lär min lägenhet inte vara så ren när jag kommer hem, men. okej jag har ingen egentligen förklaring till varför jag städat. vi lämnar ämnet.

Klockan 21.00 går planet till Stockholm. Vi ska leka uteliggare och sova i en konteiner, eller hyra en stol på Rest&fly som vi gjorde sist. Det kommer bli jobbigt att säga hejdå på Kallax till mamma och pappa, kanske Lovisa om hon orkar följa med ;b Dom är på sammapostion i "kommer-sakna-mest" skalan som Micke, number one.

Mer har jag inte att tillägga förtillfället.

Hejdå Sverige, vi hörs i Barcelona

Klassfest

har laddat över alla bilder från kameran till datorn, hittade massa roligt från klassfesten i somras, varsågod:

   
    
  

 / Lina Hällström NV04b

Popcorn

Jag håller på att hungra ihjäl. Vi har ingenting hemma, vi har inga bröd, smör, pålägg. Inte ens hårdbröd. Vi har inte fil eller någonting annat som man kan spontan äta från kylen. Vet ni vad det leder till, Jo att jag pressar i mig det vi har hemma vilket är allting man borde undvika: Glass, kakor, Choklad, jag har tillochmed poppat Popcorn.
Kan micke bara komma hem från jobbet så jag får fara och handla mat, det här är ett skämt.
Dessutom har jag lite ångest, jag råkar nämligen veta att mina kära vän Linnea Jonsson har tagit på sig sin nya springdress och är ute på vägarna medan jag sitter hemma i soffan och kelar med popcornpåsen, vilket betyder att hon kommer se helt slimmad ut i sin biniki, medan jag inte ens vet om jag vågar ta på mig min ;p

Hållpunkter för dagen:
- Handla mat med Micke på Ica Kvantum 12.30
- Hämta linnea i Bodsvedjan och betala vårt boende klockan 13.30
- En måndagsfika med vänner på Hasse klockan 14.00
- Middag hos mamma, lax och potatis :) 17.00
- Resterande tid av kvällen ska jag packa och tvätta. Det är bara 4 dagar kvar, paniken börjar smyga sig närmare.

Det första jag hörde i morse var:

Kirgiziskt flygplan störtade efter start, Omkring 70 dog - 24 ska ha överlevt
Nu har 2 plan störtat inom loppet av 4 dagar, jag började bli lite flygrädd. En liten tröst i det hela var ju att planet som kraschade idag var ett bolag som inte är tillåtet att flyga inom Europa pågrund av dålig säkerhet.




Avskedsfest

Mötesplats: I Hanna Hanssons lägga
Tid: Efter middagen
Mål: Dansa tills morgonen

Jag, Anna, Johanna, Hanna och Linnea startade kvällen hos Hanna. En riktig nostalgikväll med dom bästa hitsen från våran uppväxt. Dans till Solid Hormonie, Soap, Steps, möjligtvis att det tillochmed förekom ett uppträdande till Spice Girls - Wannabe, men det låter vi vara osagt. (Jag var Mel B) Nu ska jag berätta för alla människor där ute, att det finns inga bättre personer än mina vänner. Gårdagskvällen var så underbart rolig, egentligen hade jag velat stanna hos Hanna hela kvällen och bara vara vi, för det är då det är som roligast, då man riktigt vågar vara sig själv :) Fast när vi väl vandrade iväg till Selan och träffade Matsie, Mattias, MickeNIll och minmicke, Rabas, Gurra och alla andra så insåg jag att jag behöver dom också :)
Mattias ska till japan och plugga ett år, matsie ska flytta till Göteborg, snart är inga kvar i Boden.
Dans, prat, spel, Grodan, Burr, allsång - Kvällen får 5 av 5 möjliga.
 

Nu är det dags för en välbehövlig dusch.



 
ANNI, glöm oss inte ;b


Fortsättning på gårdagen

Det blev inte så många godbitar av bilder igår. Johanna och Edvin har ett internet som om det skulle bli omsprungen av en snigel om det ställde upp i ett 100 meterslopp.
När det tog slut på gamla bilder från förr tog jag och johanna på oss ytterskorna och vandrade för att storshoppa på Statoil. Gjorde ett stopp hos Rab där det var party. Blev inte speciellt långvariga, tanken på majskolvar med smör och salt lockade för mycket.
Tillbaka i Johannas lägenhet slog vi igång och började se Jönssonligan, hittade gamla filmer som vi gjorde i skolan som var mycke intressantare. Våran skräckfilm STAY, som vi gjorde på engelskan i 2:an eller 3:an? var mycke bättre än vi kom ihåg den. Vi såg om den kanske 4 gånger. Det handlar om ett gängtjejer som ska ut i skogen och tälta och hittar ett spökhus. Johan springer omkring med blod kletat över sig och spelar spöke. Lite hastigt slut, men helt klart värt ett MVG :)

Nu ska jag vandra iväg och se Mickes match med Björns, förhoppningsvis är ANNA JI och viktor också där :D Vi måste göra plans for tonight. Kvällen lär sluta på Boddan i alla fall.

LINNEA VI FAR PÅ TORSDAG

Bilder

Sitter hemma hos johanna och myser. Vi har suttit och kollat igenom gamla bilder och jag tänkte dela med mig av några godbitar :b







NU ska vi ut och tågluffa, hejrå

Dag ut och dag in

I veckan har alla mina dagar sett ungefär exakt likadana ut.

07.00 vaknar av Mickes väckarklocka.
07.10, 07.20, 07.30 Vaknar igen av Mickes väckarklocka, börjar fundera på om han inte ska kliva upp.
07.35, 07.40, 07.45, 07.50 Vaknar igen av Mickes väckarklocka och börjar bli lite småirriterad.
07.52 Vaknar jag av att Micke i panik inser att han håller på att försova sig. Jag ligger kvar i sängen och blundar.
07.55 Hör hur micke äter frukost samtidigt som han pratar med Selan som är ännu mer försenad och som ska hämta honom.
07.58 Micke kommer och ger mig en hejdå puss innan han far till jobbet,
09.10 Vaknar jag självmant. Håller som vanligt på att frysa ihjäl
09.20 Tar mig en varm lång dusch (Hoppas mamma inte läser det här, inte för att hon tycker jag ska vara äcklig och lukta illa, men hon påstår att det inte är bra för mig att duscha varmt och länge när jag är en människa med torr hud. Hon kan ha en poäng, men det är ju så skönt när man nästan får brännskador av vattnet ;b)
10.00 Kletar in migsjälv med hudsalvor. Sminkar mig och plattar håret.
10.30 FRUKOST (vid det här laget håller jag på att hungra ihjäl). Idag blev det: 2 st mackor. En med skinka, tomat, gruka och mozarellaost, en med salami, gurka och mozzarellaost. En filtallrik med A-fil, hallon/björnbärssylt och brutna bitar av knäckebröd (vi har slut flingor)
11.00 Diskar det berg av tallrikar som jag inte förstår att vi har kunnat samla ihop under bara en dag (eftersom jag diskade ett berg igår också.)
11.30 Ser på OS och längtar till Micke kommer hem på lunchen.
14.00 - 16.00 Försöker hitta på någon aktivitet tills jobbet börjar. Igår såg jag och Lovisa tv
16.00-21.00 Jobb
21.00-Sängdags Ser en film eller OS. Igår såg jag och Micke 10 orsaker att hata dig som gick på 5:an. Har kanske sett den filmen 20 gånger. Inte för att det är den bästa jag vet, utan för att det är typ den enda film vi äger hemma hos mamma och pappa (Lejonkungen och Glasblåsarensbarn är dom andra). Micke slängde ihop en smulpaj med jordgubbar och äpplen (skramlade av det vi hade hemma). Så åt vi den med marsansås :D

Idag börjar jag jobba klockan 12.00 istället för 16.00 eftersom det är fredag. Sen ska jag nog hem till mamma för godmiddag :)

En vecka kvar..

Eftersom jag och Linnea ska umgås med varandra 47 dagra i rad, dag som natt. Jobba, äta, sova, sola, bada, andas tillsammans passar vi på att umgås hela dagarna här hemma innan avresan också. Det vore ju logiskt att hinna träffa alla andra innan vi far. Problemet är bara att vi alltid hamnar tillsammans hursomhelst, kan helt enkelt inte hålla oss ifrån varandra ;b (kan också bero på att alla andra är sjuk, jobbar, lirar dota eller "ska vara med grabbarna ikväll")

Gick på stan igår och spenderade ca 500 kr på 10 minuter. Inhandlade mig nytt schampo och balsam, Graham Webb, har saknat mitt Daily Strength. Jag har varit på villovägar ett tag och provat på Tigi - Brunette Goddess och Sebastian men insett att Webb är den enda för mig. Jag hade egentligen bara tänkt gå in på Frisyr och kolla vad dom hade för alternativ, men så kom Hanna och skulle hjälpa mig. Då insåg jag att det var lika bra att spendera alla skattepengar på en gång.
Köpte också en ny kajal (om ni inte har märkt det är jag beroende av vit kajal). Köpte även ett nytt nagellack, Hallonrött! Är så förbannat less på all billigskit som ramlar av naglarna efter en dag, så köpte nagellackens Royce rolls, O.P.I - och det vart värt varenda öre, det var helt magiskt att måla med det. Inga ränder, klumpar eller andra hemskheter.
Mötte upp med Linnea på stan och insåg att hon skulle byta till mitt jobb i Barca istället för att jag byter till hennes, nu ska hon bara få jobb där :b
På jobbet delade vi på en tomat och en paprika till middag, vilket slutade med att vi var tvungna att fara på Coop Konsum efter jobbet (tradition för Silentiumarbetare). For hem till mig och frossade parisare! Satt uppe hela natten för att se 200 metersfinalen (Reprisen). Tommy och Micke kom vid midnatt.






Idag har jag bara vaknat och sett OS. Lovisa kommer hit efter hon är klar på körskolan. Så ska jag mata henne och mysa lite :)

/Lina Hällström 889027


Fika

Igår satt jag, Linnea, tommy och hans syster nervösa, som små grisar som ser slaktmaskinen närma sig, och såg höjdhoppsfinalen med Stefan Holm. 2 timmar helt i onödan och där rök Sveriges enda guldmedaljchans. Jag och Linnea tog hennes vita ferrari till Hanssons där vi tog en snabbfika med Johanna och Hanna innan vi skyndade iväg till jobbet. Hann även förbi apoteket och inhandla nödvändigheter till Barca.
 
På kväll tvingade jag med mig micke till hampis efter jobbet. Jag var tvungen att skicka in dom sista detaljerna till Barcelona-home, dom vi ska bo hos i Barcelona. Vi mysfikade mackor med salami och brieost (vilket har blivit mer vanligt förekommande pålägg än vid fina tillfällen, jag tror egentligen inte det är så bra, men gott ;D)
Vi somnade tidigt och mamma kallade oss tråkmånsar :b

Gjort/Att göra idag:
- Hämta Lovisa på tåget klockan 11
- Gå på banken och lösa ut skattepengarna
- Städa mitt rum i hampis
- Hitta en datorväska till flygturen
- Boka hemresa under min födelsedag (pappa betalar)
-
Jobba 16-21
- Handla vitkajalpenna, schampo och balsam

None

10 dagar minus en halv

Jag skäms över mina tidigare inlägg. 12 år av svenskgrammatik och jag har inte ens lärt mig att skriva en korrekt meningsuppbyggnad. Jag vill skylla på att jag var stressad och skrev i något som kan likna panik, men det är samma sak som att skylla på alkoholen när man varit otrogen, sånt gör man bara inte.

Nu är jag iallafall hemma igen efter en veckan i fjällen. Tiden har bra rusat förbi och det känns som att jag inte ens har varit där. Jag hade kunnat stanna minst en vecka till. Jag blir glad och lugn inombords av fjällen, inga bekymmer så att säga (hakunamattat). Jag, mamma och pappa plockade hjorton och blåbär. Som ett litet barn som just hittat 2 kg godis åt jag sen upp allt, vilket resulterade i magont. Fiskade lite granna, la absolut inte ut nät (eftersom det är olagligt) och fick absolut inte upp 22 sikar och 12 öringar på nätet dagen efter. Jag hann läsa ut 2 böcker, eller förlåt, en och en halv. Första boken hette:
 Vattenmelonen. Bra bok, tog mig 2 dagar att läsa 600 sidor. Inte så många miljöbeskrivningar så den var lättläst och dessutom hatar jag långa onödiga beskrivningar av hur rum ser ut och hur en matta ligger precis i 45 grader vinklat från dörröppningen av ruttnat trä. Började också läsa
Flyga Drake hemsk bok, verkligen. Dock blev den inte utläst eftersom det blev mycke mindre tid till sånt när Micke och Samme dök upp under Onsdagen. Inte för att vi gjorde saker hela tiden utanför att dom började skrika såfort jag tog upp boken och kallade min tråkmåns och sådana hemska ord :b

Vi var och fiskade lite överallt, eftersom the guys på nått sätt har blivit beroende av det där med fiske. Det var nog roligt för pappa att dom kom upp. Visst jag och lovisa har ju alltid fiskat men kanske inte med så stort intresse och när det är mygg och kallt blir det inte speciellt långvarigt fiske.
Micke och Samme fick inte 10 öringar på 0,7-1,1 kg i en nationalpark.
Jag ville egentligen inte fara hem, för när jag kommer hem kommer barcelona bara närmare och närmare. En stordel av mig längtar så in i norden, men den seriösa delen av mig har insett hur jobbigt det kommer bli att vara utan Micke så länge. Igår när vi låg och såg på OS sa micke:
-Hur ska vi klara oss utan varandra i en månad? Jag började gråta som ett litet barn, vad har jag gett mig in på?

  

I Lördags for vi hem från fjällen, packade som sillar (inte fulla utan lite plats) i mamma och pappas Mazda6. Jag och Micke stannade i Harads där eftersom Micke skulle trubadura. Jag hamnade (iklädd mammas kläder) på fest hos övriga delar av släkten Sandling. Där bjöds det på grillat, potatisgrätang och massa annat gott. Partyt höll till hos Maria, Mickes syrra. Jag vill också ha en stuga i harads, eller kanske tillochmed bo där vid älven. Micke bara skrattar år mig :b
Jag följde med hem till Angela och Johan (mickes bror och hans tjej). Hon insisterade på att jag skulle dricka ett glas vin med henne, bara sällskapsdricka. Okej då (jag som bestämmt mig för att inte dricka vin på länge). Ett glas kan ju inte skada. Så plockar hon fram sina gigantiska vinglas, och vinflaskan räckte nättochjämnt till varsitt glas vin. Det var gott bubbelvin som tur var :D
Micke spelade på Campingen mellan 21-01, sen for vi och sov i Harads.

Barcaläge 10 dagar kvar:
- Boendet är klärt och nästan betart (läs det som att det rimmar)
- Bokat flygresa till Stockholm den 28 augusti, klockan 21.00
- Fått jobb på Transcom (skulle egentligen jobba på multipartner, men vill jobba med linnea)
- Fixat jobb på Farmen när jag kommer hem
- Hittat mitt pass

Farmenavslutning

I fredags for jag och micke till Harads, såg OSinvigningen med hans mor och far, åt smultrontårta och somnade i kylan i mickes bäddsoffa :) På morgonen for på en liten roadtrip ut i skogen och plockade blåbär. Jag och micke var där förra året och plockade, iår hade vägen nästan helt försvunnit!

sen for vi förbi hans syster + familj i deras stuga innan vi for hem till boden.
Förfest hos selan, jätte mysigt med gitarr och sång! Sen farmen, drängarna är oslagbara :) hinner inte skriva mer nu, för nu går min skjuss till fjällen! ;)

förresten är vårt boende nu bokat! blev inte det rum vi tänkt, för det hann bokas under natten, men nu har vi ett nästan lika fint, bara att vi saknar balkong ;/

Jag är kung över ängarna


Creu D1

Janna:
heej har varit och kollat på den idag, den var riktigt fint faktiskt. ren & fräsch. täffade 4 tjejer som bodde där och dom trivdes och verkade schyssta. det var ju sjukt snyggt där inne:) det var rent o fint, iof var städerskan där men.. terassen var jättefin och stooooor, lite avis på ta den. rummet var nice, alltid bra m balkong. hela lägenheten var airconditionad så det var svalt o sköönt. vill ni ha den så tycker jag ni ska ta den, låg nära espanya metron också, typ 1 min från lägenheten. hoppas det var till nån hjälp! ha det bra kram


GRATTIS LOVISA

Idag fyller min kära syster 18 år! grattis grattis grattis. Det känns jättetråkigt att jag inte kan vara där och gratta henne på morgonen, med min underbara sångröst och presenterna. Men jag kommer ikväll, jag lovar, såfort jag slutar! :)

Nolia var ju supermysigt, har aldrig varit där förut. Jag och Lovisa sprang omkring och blev sminkade, fick benen rakade, skorna putsade (vilket dock var dumpt för mina skor gick typ sönder efter det). Hade kunnat spendera upp hela min lön men jag hejdade mig lite och slutsumman landade på 400 kr!
På jobbet har jag fått byta projekt till Vinna, jag vill tillbaka till fastloj, jag blir tokig! Idag är min nästsista dag på hotellet, det känns rätt skönt!
I bilen till Piteå satt vi och lyssnade på Rix FM. Åh, måste avreagera mig. I en timme irad tjatade dom om hur dåligt det var av Sverige att dom som vinner en OS-medalj bara får en maskot (förutom miljonerna från OS). Och att Sverige inte ger dom någonting. Nu vill jag berätta att när det var OS i Aten. Om Grekerna då vann guld fick dom en livstidsanställning av staten (lön hela livet utan att behöva jobba) och ett hus värt x-antal miljoner. Vaddå, det får väl vem som helst att dopa sig? Har man chansen att få det så bra så skulle då jag chans och dopa mig: Om jag inte blir påkommen får jag leva ett liv i lyx resten av livet, och jag blir påkommen måste jag sluta med min sport, hmm svårt val.
Nä skippa alla dessa extrapengar till Guldtagarna, dom har ju redan hur mycke som helst. Ge dem till fattiga barn eller någonting istället, dom som verkligen behöver det!

Barcaläge:
Janna skulle gå och kolla på min och linneas drömlägenhet idag på morgonen, vilket borde betyda att hon är där ca nu. Åh jag hoppas den är lika fin som på bilderna, inge mögel, äckel osv. Ikväll får vi veta, åh, det är hur länge som helst tills dess känns det!
Jag har nu förresten insett att jag måste klippa mig innan vi far (johanna, anna och linnea,  ni kan pusta ut nu, ni slipper klaga mer :b). Dock blir jag typ alltid missnöjd för alla frisörer ska alltid tunna ut mitt hår, jag vill ha det tjockt! 


NOLIA

Handlade:
- Pigmentpuder
- Rakabenenlättaresak
- mjukkakor
- Langos (inget direkt för min smak, men det gick ju att äta)

nu ska jag äta sen jobba!

Bokade biljett till Barca igår, 29 augusti far vi. iih


Barcelona countdown; 24

Att stryka från "AttgöraninföraBarcelona"-listan: 

  • Säga upp min StepIn-kort (det borde jag gjort för 2 månader sen).
  • Beställa alla flygresor. Jag kan inte stryka det riktigt än, men ska boka åt både mig och linnea (hon är och golfar), hade tänkt beställa nu, men blev osäker och ville ha henne i luren när jag gjorde det, så vi inte ändrar oss angående något datum. Sammanlagt går alla resor per person på ca 3000 kr, helt ok summa för mig.
  • Fråga mamma om jag får ta med våran bärbaradator
  • Tvingar ur henne ett ja till svar ;b
    _______________________________________________________________

  • Igår var jag och Micke hos mamma och pappa och åt mumsmiddag. Planerade våran fjällenresa som kommer bära avstapeln, för mig, på söndag och för micke på onsdag.
    -jag går och fiskar



    Efter jobbet for jag till RAb där min man och hans vänner lirar dota hela dagarna/kvällarna/nätterna. Åt pizza, såg 2 1/2 men, johanna kom förbi och snackade skit.

    nu är det mat, puss hej


    Du ser andra halvan av solen när den sjunker i höst

    - Jag sitter här och undrar vart vi hamnar härnäst.

    Igår blev jag frälst av min Gud. Där stod jag tillsammans med Anna och gungade i takt till Elegi, Solen i Ögonen, Hugger i sten, ja alla underbaralåtar som Lars Winnerbäck gjort. Jag kan inte beskriva hur bra det var, jag var gråtfärdig hela konserten. Hans röst är som världens underbaraste vind som bara tränger sig in i hjärtat om omfamnar det. Avslutningen med Kom Änglar var som grädden på moset, som sockret i filet och som ett perfekt slut på en perfekt sommar. Eller den är väl inte riktigt slut än, speciellt inte för mig och Linnea :)

    Har haft funderingar länge på vad jag vill göra det här året. Stanna kvar och bara jobba i Boden året om känns lite tråkigt. Eller egentligen inte, jag har ju min underbaring M och alla mina vänner (förutom anni som flyttar till Umeå:/) men jag vill ändå ut och pröva mina vingar, haha. Förra veckan (efter många långa funderingar) har jag och Linnea bestämmt oss för att fara till Barcelona och jobba. ¨
    Så därför tar jag nu upp min blogg igen, för att skriva vad som händer och sker kring det.
    Planerna är att fara ner den 29 augusti och stanna till ca 15 oktober. Linnea ska til Stockholm och se Coldplay den 17 september, då kommer jag nog hem över helgen och pussar på min mikael som jag kommer sakna ihjäl mig av.

    Barcaläge:

    • Försöker hitta boende, Janna och Linnea som bor där kanske kunde hjälpa oss att titta på en lägenhet.
    • Möte idag efter linneas jobb, kolla på resor, skriva lista med allt som behövs göras, skrika lite av nervöshet.


     

     





    jag orkar inte jobba nå mer
    / L som i Lina Päjvi Birgitta Hällström


    RSS 2.0