Dagens händelser

1. Följde med Linnea till jobbet
2. Lämnade Linnea
3. Gick Vilse i 2 timmar
4. Hittade hem
5. Strålande sol, legat på terrassen och glassat med katterna
6. Lunch
7. Jobb

Linnea är och hämtar upp Tommy, jag hoppas dom har gjort middag när jag kommer hem.

Hälsningar från ett kokande Barcelona

From ett B till ett annat.

Tillbaka resan gick bra, sov 3 timmar på planet till Spanien, hade turen att få 3 platser för mig själv, så jag bredde ut mig som en strandad val på  Mallorca, allt jag saknade var en återställare (iform av en snygg coctaildrink) och en man i speedos som fläktar med ett palmblad.

När jag kom in genom dörren möttes jag av Linnea♥ och Malin som hade köpt massa godsaker och glass för att fira min 20års dag. Precis vad jag behövde efter en heldags resande, tack babes! ;) Dom berättade om alla sjuka saker som hänt medan jag var borta, inget jag vågar skriva om i bloggen eftersom det kan leda till trubbel på jobbet om någon (mot förmodan) läser mig blogg, och lite andra otrevligheter. Men helt sjuka saker i alla fall, jag är fortfarande i chocktillstånd.

Påtal om min hemresa hann jag med massor tack alla för allt underbart.
Heldag i Älsbyn, Middag på Pär&Mickes, födelsedag, och Lördagkväll!
Micke, Lovisa, Anna, Johanna, Hanna, Petra, Erika, Rabas, Joi, Mami och Papi - Ni får mig att må så bra!

Du&Jag ♥

  

Hemresa

Imorgon klockan 09.10 går mitt plan från Barcelona till Stockholm och Arlanda, med ett litet stopp på vägen i Geneua (kan ej garantera korrekt stavning) i 1 timme.

Så Adios Barcelona, vi syns på söndag. Ta hand om Linnea åt mig!


Dialekter

- Hej jag heter Lina, vad kan jag hjälpa dig med?
- Hejsan, jag pratade nyss med en på kundtjänsten men blev bortkopplad.
- Okej, men jag kan hjälpa dig istället.
- Du kan inte höra vem det var jag pratade med? För ni pratar ju skånska båda två så ni sitter väl någonstans i Skåne?!

Ursäkta vad sa du?!
Kunden hade först pratat med Linn från Malmö, men jag vet inte om min dialekt har någonting men skåne att göra...


2 nätter kvar (missa inte bilderna längre ner;p)

Vårt Internet hemma i lägenheten är inne i en downperiod och vägrar samarbeta alls. Ibland orkar det få upp startsidan men har sällan mer kraft än så. I Lördags var det en tekniker och lagade vårt Internet, men vi vet inte riktigt om vi är säkra på att han har en utbildning, och i sånna fall är det inte inom datavärlden.

Helgen har varit helt underbar. I Lördags tog vi tåget till Sitges, en jättemysig by som ligger 30 minuter från Barcelona. Enligt SMHI skulle det regna och vi hade inte alltförstora förhoppningar. Det bästa var att vi hade sol hela dagen medan det, som sagt, regnade här i Barcelona. Sitges var som paradiset här i Spanien. Stranden var underbar, vi låg och pressade hela dagen. Förutom en pause för lunch och just då passade det på att fara förbi lite moln så vi slapp ha ångest. Åt mat på en dyrochfin restaurang, min tomatsoppa var mumsig men dom andra var inte alltför nöjda med sin mat ;p

Vid 5tiden vandrade vi uppåt och slösade våra pengar på kulglass. Jordgubb och Mango. Inget har hittills slått glassen i Kroatien men den här är definitivt bättre än den svenska, synd bara att dom inte har blåbär här.
Hemma i lägenheten kom Malin och vi åt TACOS, supergott. Drack lite Sangria och sen gick vi ut och drack lite Bailey's med kaffe i. Eftersom min mamma och pappa fick för sig att överföra sina sämsta gener inom "tåla mat" så slutade kvällen med att min mage lekte tredjevärldskriget och jag fick må illa, men fram tills det var det en superkväll :)

I Söndags var vi på shoppingrunda, köpte mig ett par nya vita skor. Johanna och Linnea slängde bort mina gamla :/ Dom påstod att det var något konstigt med dom som förpestade luften i vårt rum. jag vet inte vad dom pratade om. Vi åt en helt underbar Tapas till lunch och sen fortsatte shoppandet. Linnea och Johanna gick lös. Jag har en lägenhet hemma som äter mina pengar :b
Vi vandrade hem och åt middag och sen vandrade vi tillbaka till Ramla för att möta Johanna Jacobsson och Kajsa Dines. Som är här som backpackers :)

Lovisa jag saknar dig också (L)

 
TAPAS, på en båt i hamnen!


Tog en Duff med homer och gänget som haft sandkrig..


Till Selan: Vårt förslag till omstyling av KONTEXbilen


Linnea och Johanna tyckte det var roligt att Lovisa svängde förbi en dag på stranden


Mina brudar är partysugna


Inget är godare än TACOS efter en lång dag på stranden

Festival

Idag börjar en stor festival här i Barcelona. Det är scener lite överallt i stan, ungefär som BodenAlive fast en miljongånger större. Ikväll ska vi gå ner på stan efter vi slutat jobbet (10 timmar.. i verkligheten 50 minuter). Jag har riktat in mig på att shoppa armband, bruna! ;)

Just nu har jag min sista kvartsrast, sen är det bara lite kvar.

Det händer inte så mycket nu på dagarna men jag återkommer ihelgen då vi ska hitta på massa skojigasaker!

Förresten så läste jag Johannas sms från Groja idag om att han och Kent inte längre är tränare för Damlaget. Varför känns det som att det här har hänt förut och vad handlar det om? Jag tycker man har ett ansvar som tränare och inte bara kan komma och gå som man vill. Det känns rätt bra att jag fått facit på alla mina åsikter på detta område.


Jag saknar Micke

Pressmeddelande

För alla oroliga vill jag bara berätta att Johannas väska är återfunnen!

Jobb jobb jobb

Hej o välkommen till comhems kundtjänst du pratar med Johanna..

Nu är jag ÄNTLIGEN i Barcelona hos mina favoriter! Sitter just nu på deras väldigt glamorösa arbetsplats och väntar på att klockan ska bli nio, då får vi lämna allt tjat om fakturor o bindningstider hit o dit. 
Jag kom hit igår kring sju tiden, man kan nog säga att min resa hit gick allt annat än bra.. det enda som var bra med den var att jag kom fram! Det började med att planet från Luleå blev inställt, istället blev jag incheckad på nästa plan som skulle vara i Stockholm 14.10.. luungt tänkte jag eftersom mitt plan från sthlm gick 15.00, men ack så fel man kan ha..
Självklart var de sjukt söliga på kallax så vi landade inte i stockholm förrän 14.50. Väl där blev man utskickad bakvägen och satt i en minibuss som tog oss raka vägen till barcelonaplanet (där gick mina forexplaner i kras). Cirka tre timmar senare landar jag på spansk mark, dock utan pengar och grymt vilsen. Till slut hittar jag fram till rätt bagageband.. men vad hjälper det när nån klåpare har lämnat min väska på ARLANDA!?!? 
Det blev inte direkt bättre av att han som skulle hjälpa mig med att få fram väskan knappt pratade engelska, det vi i alla fall kommer fram till (tror jag) är att väskan anländer senare samma kväll och att den idag skulle skickas till den adress där Lina o Linnea bor. Jag fick också lämna mitt mobilnummer så att de kunde ringa när den var påväg..
Ni kan ju gissa om jag fått ett enda samtal eller sett en skymt av väskan..? NEJ självklart inte.
Skönt att man har världens bästa vänner som tar väl hand om en och lånar ut allt vad man kan tänkas behöva :)

Idag har vi promenerat på stan och de har bland annat visat mig huvudgatan la rambla, vi hann också med några affärer och en god lunch i lägenheten. Sedan bar det av mot Lina o Linneas jobb, som tur är finns det ett shoppingcenter här utanför som jag har använt som tidsfördriv medan de sliter i sina headset. Nu när de slutar blir det en promenad till lägenheten, sedan åker nog jag o lina till flygplatsen för att leta min väska o linnea fixar käk.. (korv kanske?)

Ska kila nu o ge mina favoriter lite massage, det är de värda <3
Adios amigos..
/ veckans gästbloggare, Johanna.

Jag är så stolt

IGÅR TOG LOVISA KÖRKORT, GRATTIS SYYSTER, DU ÄR BÄST :)



_____________________________________________________________________________________________

Igår kom Johan och berättade att idag kommer det chefer från Multipartner och Comhem (från stockholm) till Barcelona. Sen  berättade han att dom skulle medlyssna hos oss hela dagen, och sen klämmer han ut sig att han har bestämmt att dom ska lyssna på Mig, Linnea, Ida och Li. Är det ett skämt eller? tror ni jag är nå nervös för att gå till Jobbet idag. Han påstod att det var för att vi var dom bästa på jobbet, och visst det var väl roligt att höra men jag kan hoppa över en komplimangen..

Nu är johanna här! vi har ätit mysfrukost, Självklart är hennes väska i Stockholm, men den ska komma idag. 

/ hejrå


Johannivecka

Idag kommer Johanna, hoei, schmoei, boei hit! Henne flyg landar vid halv 19 (så ni förstår att det är så kvällen). Tills dess tänkte jag och linnea hinna jobba till 17.00, sen storhandla massa mat! vi har t.o.m gjort en "köplista" som blev alldeles för lång!

Igår låg vi på stranden hela dagen. På slutet träffade vi vår coach Johan (29 år från Ö-vik) och massa andra från jobbet. Johan bjöd på pizza och vi tittade på livefotboll när mulipartnerkillarna hade korp mot varandra. Jag och Linnea känner oss lite irriterade över att ingen här ens vet att norrbotten existerar, de tror att det bara är ödemark. SKönt att Johan är från Norr och har lite koll iaf :)
Sen vandrade vi hemmåt. Städade vårat rum, inför finbesöket och åt sen brieost och kex. Jag och linnea hade längtat som tusans tills vi skulle äta brieost, sen efter 10 min visar det sig att Linnea kommer ihåg att hon inte tycker om Brieost. Hon är för söt :)

Nu är det dags att återgå till arbetet.
Johanna Jii, jag skriver till dig sen, har ingen mail här! ;) puss

Helg nr3

Igår åt vi 4 middag på en jättemysig restaurang sen bar det av till multipartnerfesten. kvällen fortsatte till Jakob, som skulle ha en lyxlägenhet. Ta det inte personligt Jakob, men jag och linnea fick en chock. Vi har konstaterat att vi har överlägset den finaste lägenheten här i barcelona.
Jag Malin Ida Linnea Andreas August och Alfred fortsatte mot stan och mat. Killarna tappade bort Håkan, den fjärde i kvartetten. Vi vet fortfarande inte vart han är. Men dom hade en plan, de skulle träffas på Bagdad (strippklubb) om 3 dagar. August påminner om en blandning mellan Matsie och Mattias, även om ingen kan vara lika rolig som dom 2 :b Roligkväll även om det var ett tag när jag saknade min baby ruskigt mycket.


Idag har vi legat på stranden. Kom hem och somnade, vaknade av att malin och linnea satt och tittade på mig. Vi åt middag på en libanesiskrestaurang, inte värt 140 kr men mysigt. Sen pressade vi kulglass! Nu lyssnar vi på Brolle och tittar på kort.

Saker du inte visste om Barca:
- Det är förbjudet att sälja Snus (gäller hela europa förutom norden eftersom vi är för beroende)
- Alla här har dreadlocks. De sätter in lösdreads, som extensions ungefär.  Inte min smak
-
Här pratar dom katalanska, inte spanska.
- Det är bögarnas stad (ta inte illa upp för uttrycket) men det är kolosalt många homosexuella män här.
- För oss svenskatjejer är alla män på 65+ lediga (förutom de homosexuella) och vill gifta sig.

hemligt meddelande till micke



Älskling hur kan du vara så snygg? ;b
Jag sitter här och längtar efter dig. Jag ringer ikväll, pussss

Fredag

Imorgon är vår första lediga dag på 2 veckor!
+
Ikväll bjuder Comhem på fest, bokad lokal och gratis drinkar hela kvällen, pågrund av plötsliga schema förändringar och annat strul. vi är överlyckliga :) Jag Malin Linnea Ida Li Love funderar på att storma Jakobs lägenhet innan och chilla lite granna. Enligt ryktena har han en lyxlägenhet :b 

-
vi fått veta att vi egentligen ska jobba 12.15-21 nästa vecka när johanna kommer. Men jag och Linnea åt 10 kg mod&aggresivitet och sen gick vi och pratade med chefen, så nu har vi fixat det.

Hänt i veckan:
Onsdag: Starbucks i 3 timmar efter jobbet. Satt och pratade om alla roliga människor som finns där hemma. Vi hittade ett Starbucks som ligger ca 50 meter från jobbet och som var större och mysigare än alla andra vi varit på.

Torsdag: Kataloniens nationaldag, vilket betydde att alla spanjorer är lediga, vilket i sin tur betyder att vi inte hade någon luftkonditionering på jobbet. 42 grader inomhus, det är inte att leka med.
Efteråt for vi till stranden och somnade, helt underbart. Jag och Linnea var kvar till klockan 7, alla andra vek av eftersom. När vi kom hem fick vi veta att våran sambo från Ungern ska flytta hem (Hon heter Eva, vi har trott att det var något jättekonstigt och inte vågat nämna henne vid namn). Så nu har paret i vår lägenhet separerat, vilket resulterade i en prommenad så hon fick prata ut, ett långt stop vid fontänen med lite Sangria. Jag trodde det var äckligt men har kommit på att det ju smakar glögg, ny favorit!

Nu är det helg

Hardworkwork

Idag är vår första dag på jobbet, låt oss summera dagen med KAOS. Men jag har lyckats sälja ganska mycket, känner mig stolt. Vi ska ju egentligen inte sälja men får lite proviosion om vi lyckas göra det.
Det är så varmt på jobbet, jag kokar.

Snart slutar vi, jag hoppas det är sol så vi kan gå till stranden.
Vet ni, nästa måndag. Då kommer Johanna hit, jag är överlycklig det ska bli så roligt!

En puss till micke

SVENSK MAT

Igår efter jobbet tog vi, somvanligt, oss ner till stranden för lite sol och bad. Blev även inblandad i volleybolllir med italienare som vi dumpade lika snabbt.
Sen tog vi Metron (Jag, Linnea, Malin och Ida. Titti anslöt senare) till fondo, och vet ni vad som finns där? IKEA!!! Våran fristad här i Barcelona, allt står fortfarande på svenska och det är fortfarande svensk mat, dricka, fika osv. Dock har dom lyckats överdriva lingonkonsumtionen här, den finns i alla former. Vi startade med en fin middag (köttbullar, potatis, gräddsås och lingonsylt). Sen blev det en tur i affären, jag fick en stund där när jag verkligen ville hem och inreda våran lägenhet hemma i Sverige. Men jag får vänta ett tag till, men den 17 oktober (kommer hem 15, men ska till tandläkaren 16) bär det av till Haparanda, inte en sekund senare!

Vi handlade:
- Handduk
- Iskuber
- Matlådor
- En Bulldog (linneas nya kudde...)
- Doftljus (vanlij)

Sen efter kassorna kom vi till huvudmålet för dagen, IKEAS SVENSKA AFFÄR med bara svensk mat.
Köttbullar, falukorv, lax, såser, kex, Marabou, Daim, Ahlgrens bilar och massa andra godheter. Det var som att Gud tittade ner på oss och sa Varsågod ;b



   

Bilder från dagen

  


Lite sömn och jobb hela kvällen resulterade med att jag spårade, haha. Satt i slutet av dagen och bara asgarvade åt allting. Det gick verkligen inte att sluta, speciellt inte när Linnea satt brevid och hetsade mig. Tillslut blev det för mycke så jag bokstavligt talat låg på golvet och skrattade så tårarna sprutade. Det är nog bra att få lite sömn nu, gnatt

 



utekväll i Barcelona

Fråga mig inte varför jag skriver ett blogg inlägg nu, klockan 04.24.. Internet fungerar
Jag, Linnea, Malin och Erina startade kvällen hos oss, tabas till middag, sen satt vi på en klubb. Bytte till en sportbar, hittade Li, Love och Jakob från jobbet. Våra arbetskamrater är bra skit :b

 







Linnea är inte så sugen på stranden imorgon klockan 9, hur ska jag fixa det?

Lördag

Gårdagens händelser:
Jag, Linnea och Malin tog en prommenad genom stan igårkväll. Det är så fint på kvällen när alla lampor lyser och man verkligen känner vilken storstad Barcelona är. Vi stannade vid en fontän, ni får ursäkta jag vet inte vad den heter och även om jag visste hade jag inte kunnat stava, min spanska ni vet.. En jättestor fontän som ligger nedanför ett Museum som mer kan liknas vid ett gigantiskt sagoslott. Varjekväll har fontänen uppvisning. okej jag håller med om att det låter tönting, men då har jag inte ens lagt till att efter uppvisningen är klar applåderar alla. Bra jobbat fontänen! Det var iallafall helt magiskt, vatten som far åt alla håll och kanter i massa olika mönster och färger med pampig musik. Fullt med folk, nu pratar vi ungefär halva bodens befolkning. Jag saknade Micke

Igårkväll hade jag min första riktiga hemlängtan. Tur för mig var att jag var lika trött som efter ett maratonlopp (inte för att jag någonsing har/kommer genomföra ett, men ni förstår känslan) så jag somnade med en gång.

Dagens planer:
- Jobba till 15.00
- 3 timmar på stranden
- Middag med Erina och Becki (New York och England). Vilket kommer leda till utgång

Morgondagens planer:
- Stranden
- Jobb klockan 14.00
- Boka biljetter till Barcelona Fcs hemmamatch nästa lördag.

Första veckan

  
    
  

massa bilder från massa saker :)

Justnu sitter vi i köket, alla i lägenheten, lyssnar på musik och sjunger lite i smyg :)
Coldplay spelar här imorgon och vi försöker hitta biljetter :) Våra roomisar är jätte trevliga :)


Ni kan väl kommentera lite? så jag har nått att roa mig med :)

Fredag

Hej sverige :b

Igår blev det en Islatte på starbucks och sen en shoppingrunda, malin (som förövrigt är från dalarna) avvek för en date med sina spanjorer :b Linnea inhandlade en klänning/linne och jag la bara mina pengar på mat. Lämnade av Ida ( som förövrigt är från luleå) och vandrade hemmåt med massa nyheter att fylla kylskåpet med. Vi har blivit riktigt kreativa och fått många ideér om vad vi faktiskt kan äta (hittills har vi levt på pasta, antingen med pesto eller tomatsås).
Nu har vi massor av grönsaker och roligheter i kylskåpet :) Igår kom vi även på att frysdiskarna här är som mammas mat hemma i Sverige, den godaste :)

Idag tänkte vi gå ner till stranden efter jobbet, försöka bättra på brännan lite :) Det är så skönt, för man kan ligga på stranden tills klockan 7-8 på kvällen och det är fortfarande stekande hett. Sen blir det godmiddag och mys, jag och linnea tänkte göra stan osäker, men inte så länge för vi börjar jobba 8 imorgon. Pågrund av utbildningen måste vi jobba i helgen, men vi får 1000 kr extra och mat, så det känns okej :)

Vårt internet är fortfarande sjukt. Tråkigt eftersom jag inte kan lägga ut några bilder. Men jag lovar att försöka ladda upp såfort vårt internet hemma fungerar. Dessutom har jag upptäckt att jag inte kan skriva kommentarer inom bloggen här på jobbet. Så till Anna: PUSSSSS, jag saknar dig också ;)

Hälsningar från ett varmt barcelona

Torsdag

Sitter på jobbet nu, här funkar internet perfekt :) pratar med johanna i telefonen, JAG VILL ATT HON SKA KOMMA HIT!!!

Nu ska jag, Linnea, Ida och Malin på Starbucks dricka kaffe ;)


Livet i Barcelona

Vårt Internet i lägenheten ligger hemma med influensan, så det orkar inte vara anslutet så ofta, kanske 25 % av tiden. Förhoppningsvis blir det friskt snart, men våra nya sambos säger att det varit sjukt mycket länge och att vi inte ska ha för höga förhoppningar på tillfrisknande.

Annars är livet i Barcelona jättemysigt. Vi bor i en jättefin och lyxig lägenhet på en shoppinggata nära Plaza c'Espanya, med det finaste rummet i lägenheten. Våra nya roomies är ett par (tjejen från Ungern och killen från Finland) och 2 svenska tjejer, en tjej från New York som pluggar i Japan och en tjej från England. Jag och linnea är helt frälst i deras Engelska/Amerikanska. Alla är helt underbart trevliga :)

Idags läget har vi haft våran första utbildningsdag på jobbet, jag och linnea jobbar numera åt Com hems kundtjänst, riktigt bra skit (som våran coach säger hela tiden). Sen har vi legat och glassat på stranden hela dagen/veckan.
31 grader och sol har det varit i ett, några moln men det är nästan skönare, för det blir så varmt så vi smälter.

vi kommer ha internet på jobbet så då kan jag skriva lite oftare, men inte lägga ut några bilder så det får jag göra när det fungerar här hemma.


En Puss till Micke



 


VÅRT INTERNET FUNGERAR

Skriver mer imorgon egentligen måste vi sova nu, har en tuffdag framför oss, ska skaffa arbetstillstånd i Spanien med enbart spansktalande poliser.
vårt internet har inte fungerat men nu är det förhoppningsvis löst, jag ska bli datahacker.



En bild säger mer än 1000 ord, det här är jag och linnea när vårt internet startade :)

RSS 2.0