Lucia

image92

Igår var jag på julkonserten på Hildursborg med mamma och lovisa. Satt där med inga förväntningar alls och gick hem full av kärlek. Det började med att musikskolan spelade några låtar. Visst det var helt okej men jag kan inte riktigt känna den där julkänslan när de spelar låtar jag aldrig tidigare har hört. Sedan entrade Brolle scenen. Det enda minnet jag har från Brolle tidigare i mitt liv är den där gången när han uppträdde i heden då jag var ca 13 år gammal, och visst kände jag nu igen mig i små flickorna som satt längst fram vid secnen och försökte göra allting för att nudda vid honom. Att han var grym på att sjunga fick jag snabbt konstaterat. Att han var rolig, charmig och fick alla av det feminina könet att fnittra så fort han pratade visade sig rätt tidigt också. han sjöng en salig blandning av låtar, sina egna, elvis och jullåtar. Jullåtarna och elvis var de som fick mitt hjärta att smälta. Jag har insett att jag är väldigt svag för människor som sjunger mörkt. 
Efter Brolle var det Linnea Bäcklunds tur. Mina tidigare erfarenheter av henne är inte speciellt många. En gång när jag prickade in att vara på samma aerobicpass som henne på StepIn och en gång när hon satt bakom mig och Johanna på planet ner till stockholm. Klockan var 7 på morgonen och hon pratade en hel timme i sträck.. Hon var i alla fall riktigt bra på att sjunga hon också, bra låtar, bra texter och grymt julmedley! Så att mina tidigare tankar om henne suddar jag nu ut och fyller dom med att hon helt enkelt är duktig.
Riktigt bra julkonster och jag kan helt klart konstatera att det var värt 215 kr, speciellt när jag inte betalade ;P

Idag har jag lyckats spendera 2500 kr utan att ens gå ut genom dörren, inte bra för min plånbok som förövrigt nu börjar bli lite väl tom med tanke på att jag har typ alla klapparkvar att köpa!. Vi hittade ett jätte fint matbord på blocket som vi skyndade oss att köpa! fick det hemköret och nu står det här i vårt rum, super fint!

Snart kommer mirja och hämtar mig, vi ska fara till kyrkan och se luciatåget tillsammans med amanda och hennes vänner. ÅH, super mysigt. (L)  










Lucian i kyrkan var mysig om jag bortser från de osköna bänkarna och "allsångerna" som tog död på min hals. Det började inte speciellt bra fö rmig och mirja: Efter en minut i kyrkan hade vi hunnit svära ca 5 gånger var. Av någon konstig anledning gillar jag att avra i kyrkan, jag kan inte kalla mig själv religös men det är ändå en mysig stämning och det känns heligt att vara där. Luciatåget var bra men jag förstår inte vem det är som tvingar dem att sjunga den ryska låten, det var okej första året jag hörde den men nu är det rättutsagt en plåga för öronen och själen.

Kyrkan påminde mig om konfrimationen som påminde mig om Jäkkvikk som påminde mig om att jag är jävligt sugen på att åka snowboard. Jag och Linnea har småplanerat att kanske fara till kåbdalis någon helg när det blir varmare, kanske bo i linneas stuga som ligger i närheten. I'm liking, vi har inte riktigt annonserat ut idén till våra vänner än men nu tar jag ju ett litet intiativ till det :b

Bye bye love

Long time no see
Idag är det tisdag och sist jag skrev var det en torsdag. Så för att ni inte ska behöva missa några livsviktiga dagar av mitt liv spolar vi tillbaka till fredagmorgon den 7 december.

09.10 - Startade den igen snöade family caren de vanliga 10 minuterna försent.Plockade upp Micke på hans pappas jobb ´
10.30 - parkerade utanför farmor och farfars lägenhet efter en lång bilfärd där jag hela tiden var tvungen att nypa micke så han skulle hålla sig vaken, detta var inte speciellt uppskattat av någon anledning. Enligt vanlig ordning var köksbordet uppdukat med all frukostmat man bara kan tänka sig och enligt vanlig ordning var jag tvungen att fortsätta äta 30 minuter till efter att jag blev proppmätt, det går inte att sluta.
12.00 - Försökte lösa farmors mega korsord som hon fick av mig i julklapp för några år sedan (sådant där som vi var tvungen att sälja med handbollen.) Lyckades fylla i 10 ord kanske, vi kände oss mycket intelligenta.
14.00 - Palt, palt, palt
18.00 - Farmor och Farfar far iväg på fest. Dom har berättat allt om att dom inte ska dansa, men eftersom jag fått veta att farmor blivit instruktör för tanterna på vattengympan förstod jag att dom inte skulle kunna hålla sig borta från att visa sina dansmoves till julmusiken.  Go granny !
19.00 - Jag och micke myser ner i soffan och ser Ensam hemma, ett måste så här vid juletider, tills Idol börjar.
23.00 - Konstaterar att för en gång skulle var det rätt person som vann! En viktigt sak vill jag dock diskutera: vilka jubelidioter är det som är stylister på tv4 ? pensionerade skådisar eller skådisar som aldrig blev nått? Hur kan någon ens tänka tanken att låta amanda se ut som ett fån i håret på självaste Idolfinalen, okej alla de andra 3 gångerna hon har haft exakt samma frisyr, men en gång till?


Fest hos Torsen i lördags. Fem stjärnor av fem möjliga. Krogen har ingen chans mot en äkta husfest med grym dansmusik och underbart sällskap. Tyvärr måste jag ju erkänna att det faktiskt blev en sväng till Tc också. Jag längtar till juldan och nyår!

image89


Måndag: jobb 08.00-23.00
Tisdag: Gjort fint i vår lägenhet.
Onsdag: Förhoppningsvis luleå på dagen, julkonserten med mamma och lovisa på kvällen, mamma bjuder :)
Torsdag: Finns en liten plan för kvällen men det är alltifrån spikad och klar men jag hoppas och längtar.
Fredag, lördag, söndag: jobba 27 timmar ..



Min Önskelista:
  1. Mobiltelefon (Vill helst inte berätta att dom tillmochmed har slutat tillverka min nuvarande pärla, skotthålen och de icke fungerade knapparna är delar till denna önskan)
  2. Hårfön
  3. Satinsängkläder ( I just can't sleep without them)
  4. Kokbok (Måste erkänna att det för tillfället inte blir så varierad kost på Avagatan 4b).
  5. Guldhalsband


Nu räknar jag ner minuterna till det är säsongsavslutning i Desperate Housewives, en del av mig kommer försvinna ikväll :/ vad ska jag nu ha mina tisdagar till? Bye bye love, bye bye happiness.
Ska ladda upp med lite Betty nu, tjingeling.




6 december 2007

Åt lunch på Opalen igår. Allvarligt, De får dagens risigaste ris av mig idag. Finns det något av alla våra 4 fik i Boden som har otrevligare personal? Jag har varit arg i 100 timmar nu, det värsta med det är att det visar så mycket hur lik jag håller på att bli min mamma. Det finns säkert någon som blir arg för att jag säger sådabna här elaka saker om stackars Opalen, men så är det. Om dom inte vill ha det ryktet får dom dra på smilbanden och bli trevligare. Dom är sur när man handlar, dom är sur när man går, dom bryr sig inte och har ingen serviceinriktining. Alla som arbetar där är likadana, vad säger dom på arbetsintervjuerna egentligen?  Ursch för Opalen jag ska inte äta där mer !
image86

Idag var jag och tränade vid 1 tiden, sprang 50 min och körde lite styrke sen, det var jobbigt. Efter att jag sprungit 5 minuter på löpbandet startade Momento på tv:n. Tittade mig omkring med fjärrkontrollen var utomsynhåll. Dagens pina var att springa och titta på det i 20 minuter utan ljud! Tillslut kom en medelålderskvinna, som var smart nog att byta kanal innan hon tog sig an löpbandet (my hero). Det känns att det var ett tag sen jag rörde på mig.. oops, snart är jag en boll.
Hem till minmicke, åt gröt och ägg, yuumie :) Vid 5 for jag till mamma och pappa, åt middag och somnade i soffan vaknade av att Ida Jaako ringde, hmm?
Ida: Lina kan du komma och vara målvaktstränare, vi har börjat träningen men du hinner om du kommer nu!
Jag flög ur soffan ich satte mig i bilen. Det var jätte roligt att vara där och träna dom, man fick tillbaka massa minnen från handbollen när man var liten när det var det roligaste som fanns i hela världen. När vi hade vårat 87/88 lag och kom till steg 4 i sm, när vi hade stefan som tränare! Världens bästa tränare. JAg kom på att allt jag lärde malin (målvakten i flickor 93 (?)) är det jag har lärt mig av Stefan, tror knappt jag lärt mig nått nytt på 3 år ..

När jag kom hem ringde Janke och frågade om jag kunde vara med och spela i division 2 nästa helg, jag tror jag jobbar men ska fundera på det. Jag gillar Janke och det hade varit roligt att få spela med Johanna. Åh jävla skit, varför måste det vara så här .. .. . Kan itne allting bara vara bra och roligt. Det stod i tidningen för någondag sen att jag har slutat, det kändes jätte konstigt att läsa det, dels för att jag aldrig sagt att jag slutat. Mycket konstiga saker runt det här som fått mig att fundera. Det märkligaste är att jag inte ens saknar handbollen, det känns inte onaturligt att inte gå till träningarna. 

Vi får se hur det blir i framtiden.  

Imorgon far vi till Piteå. Åh, jag ska köpa massa julklappar ! :D 

  

Hörru du aj, du vet mycket väl att vi bryr oss om dig mest i världen!

image88


Första Advent

Linnea och Tommy kom hit igår kring 21.00 (några timmar senare än planerat). Jag och Linnea lösta korsord och drack glögg (I just can't get enough) Haha, några missar på korsordet och självklart skrev vi med bälck .. Det blir nog inte att skicka in det till någon tävling i alla fall ..
Micke och Tommy nötte Guitarhero3 hela kvällen, jag och linnea var tvungen att slita ifrån dom gitarrerna så vi fick visa våra talanger.. Det tog dock inte mer än 3 sekunder innan killarna var uttråkade och fick spela igen .. jaja, dom behöver väl träna lite mer än oss så de kommer upp i våran nivå, eller hur linnea ;)

Försökte oss på att tända det första adventsljuset också, men vi hade inga tändstickor och efter många försök på bland annat spisen gav vi upp, det blev att tända det första ljuset idag istället.

Jobbat hela dagen idag, kom hem halv 6. vi.. eller okej, micke gjorde super god middag. Han är så duktig, vad skulle jag göra utan han ?  Lax (med Fransk senap och örtsås), potatis och wokgrönsaker. Lax, lax, lax, jag gillar lax mycke. Ska på jobbet strax igen, får låna familjen sandlings bil så jag slipper gå, tack :) ´Jag längtar tills jag kommer hem för då ska jag äta kokade ägg!! (fråga inte. . )

På torsdag far jag nog till farmor och farfar, gå och julhandla. Åh jag älskar att köpa julklappar och få slå in dom så det blir små söta fina paket.  Micke kommer på fredag enligt mina planer, farmor och farfar skulle bort fredagkväll på party så då har vi lägenheten för oss själv och se IDOL-finalen. Åka hem på lördag och sen till linnea och tommy? hoppas jag, fast tommy lät lite skeptisk igår. Eftersom divison 2 inte har någon match hoppas jag att min pepparkaka johanna kan vara med oss också, jaaag saknar henne ! det är dags att komma hem

Trevlig måndag allesammans

Relax, Go nuts :b

Utgång igår  -
Vi startade hos Mirja och Rikard, eller ja, startade och startade, min kväll startade redan vid middagen hemma med Glögg :) Allvarligt, jag tror inte det finns någonting godare än glögg, ja är beroende. Hade bakat pepparkakor hela dagen, var helt slut :P Hann även starta med ett pepparkakshus men det gjorde vi aldrig färdigt.. (It's the same story every year).
Jag for till Mirja kring 8 tiden, Petra och Linnea droppade in senare också. riktigt niice,jag och mirja hittade världens bästa partyskiva. dessutom spenderade vi några tårfyllda ögonblick framför datorn och lyssna på Amandas - hallelulja.
Riktigt rooligt på Tc.. eller måste man säga innekrogen nu ? Tiden gick snabbt och helt plötsligt var klockan 3.. hmm? jag som inte ens brukar hålla mig kvar till 2, vad hände?..

Idag har vi varit på skyltsöndagen, mysigt, jag har redan julkänsla :) Handlade ingenting, bara mysigt att vara där och titta. Jag och micke åt middag på Kina, gottgottgottgott.
Städat och julpyntat när vi kom hem, möblerat om lite också.. Hittade jätte fina gardiner på Bo butiken jag måste ta med mamma någon dag, det är hon som är min börs när det gäller gardinerna. Anita skulle till Ikea i helgen, hon kanske kunde köpa våran matta som var slut när vi var där, jag hoooopppas, jag vill ha den!

Sen har jag och micke spenderat resten av dagen genom att spela Gutiarhero3, vi tänkte hinna varva det innan Linnea och tommy kommer hit så vi har massa låtar att välja mellan. Har inhandlat glögg, russin, mandlar och pepparkakor från igår som vi lockar med. Otur bara att jag inte tål pepparkakor...  tack mamma och pappa för mina generna.
Jag vill handla julklappar, funderar på att fara till farmor och farfar i piteå nästa helg. Åh det är så mysigt, äta gott (bland annat världens godaste palt) jag gillar piteå, det är som en så mysig stad.. Som lovisa skulle sagt : om man tänker sig den i svartvitt är det fortfarande fin.. Ja menar om man tänker sig boden i svartvitt hamnar man helt plötsligt i rysslands fattiga städer.

KOmmentarer om julkalendern - vart är Mysteriet på Greveholm eller Pelle svanslös?

image85

RSS 2.0