booring

När jag köper hus ska jag se till så det ligger rätt i förhållande till solen. Det finns inget mer irriterande (eller okej, jo det finns det, som ex. sand i sängen) än, som på våran balkong. När vi vaknar lyser solen rakt på balkongen, mm. Supermysigt, men sen klockan 10, jaha då är det borta, bakom huset, och våran balkong är en kall och skuggig plats!
idag satt jag och pressade tills den gick runt hörnet, ca. 09.45. Hur mycket tar solen egentligen innan det? Inte ett skit, men med lasse i öronen och en känsla av utomlands gjorde det inte så mycket.

Nu sitter jag iallafall inne och bara tittar ut genom fönstret på det fina vädret. jag orkar inte ta mig ut, jag ska nog snart börja med lunch. Köttfärsås och spagetti, vilket är den enda vi har hemma. Det var ett tag sen vi handlade.
Annars så sitter jag här och saknar micke, hur är det möjligt? det är mindre än 4 timmar sen jag fick pussa han och ändå känns det som en evighet tills han kommer hem (30 min). Jädahmhms. Linnea, det är möjligtvis du som kan få fram något vettigt ur det där ;p

VALBORG - grillning, fest, musik, sol, vår. Jag gillar det. Kvällen lär bli helt kanon. Dock blir det nog aldrig 5/5 med tanke på att Anna (i lund) och Micke (jobbar) Inte kommer vara där. Några av dom viktigaste :/

  


Solskyddsfaktor

Tänkte bara berätta för alla att jag ligger ute på altanen, insmord i solskyddsfaktor (en svag, mer för lukten än för skyddet) och bara njuter av solen och värmen. När jag blundar känns det som att jag ligger på stranden i Turkiet. Livet är underbart ibland.

- Core med petra imorse
- Lunch med Petra, Micke, Selan och Rab i hampis
- Desperate med Anni ikväll.


Jag vill ha kulglass med blåbärssmak

Hittade den här låten på M&Pdator, jag tror det var sommaren 2005?


Festival

image163Lulekalaset är nog ett måste i år :

- The Boppers
(underbara minnen från Western Farm förra året)
- Lars Winnerbäck (Han behöver ingen förklaring, jag och anna ska sjunga som aldrig förr)
- E-type, E.M.D. (haha, okej det var inte så många bra, men lasse väger upp så man måste dit på lördagen i allafall.

Jag hörde rykten om att Kent skulle till PDOL, det var dock inte sant så nu slipper man gå in på den festivalen. Kanske dags för Piteå att inse att dom måste sänka priserna om de ska komma nå folk.
JAG LÄNGTAR TILL SOMMAREN!

image164


dagen efter

Fy vad jag hade roligt igårkväll. vi dansade hela kvällen, det var så bra musik så det var omöjligt att ta sig från dansgolvet. Jag och johanna agerade bartenders ett tag också. en miljonstjärnor får kvällen :)

Idag mår jag inte så bra, min älskling kom hem vid 3. Nu är selan och rab här, jag har ont i huvudet.

På lördag är det fest

Ikväll ställer Rickard (möjligtvis utan c) upp med fest, 30 år. Fast du får inte något Grattis förrän imorgon :b
Jag är laddad, som mirja skulle sagt: Vi ska bli jäävligt snygga ikväll !
Dagens första problem är vad jag ska ha på mig, jag har lånat en klänning av Mirja. En siden klänning som går ner till knäna, alla tvingar mig att ha den, men jag vet inte om jag vågar, jag känner mig så fin och uppklädd i den.
Dagens andra problem är att jag inte får se körslaget. Det går ju repris på söndag så får bänka mig framför tv:n då, men det är ju ändå inte samma sak. Mamma får medela hur det går, jag tror inte att dom åker ut, men man vet ju aldrig.

Nu ska jag ta en joggingtur in till stan, jag vill påpeka att jag är i hampis :b Sen blir det Hanssons och klockan 6 drar allt igång, med mat och hela köret. Jag hoppas att Anna och Linnea dyker upp efter deras pardate och att petra skippar pimps&hoetemat (sötnöt, det är inte din grej, du  passar bättre på våran fest).
Tanken är väl att vi ska ut på TC sen, men jag hoppas att det är så bra så ingen vill ut, jag är less på Innekrogen.se ..


vuxenpoäng?

haha, satt nyss och läste annas blogg och var tvungen att göra vuxenpoängstestet... jag vet inte riktigt om jag vill prata om det här eller om jag bara ska vara tyst och låtsas som ingenting.

Din vuxenpoäng är: 17.8

 

Din ålder borde vara 32.7 enligt Sveriges Vuxenpoängsstyrelse


hårdbröd

Gud vad det är svårt, hur ska jag kunna välja vad jag ska göra till hösten?!
Ska jag fara till Barcelona och jobba med johanna och edvin, isånnafall måstejag lämna micke hemma och det vill jag verkligen inte. Vet inte hur länge jag klarar mig utan honom.
Jag vill fara och tågluffa, men det känns ändå som jag vill vara borta en lite längre tid, kanske til novermber i alla fall. Någon som kan tipsa mig om vart man ska fara och tågluffa? jag ska nog ringa och ta ett snacka med Johanna J eller Eva B : )
Dessutom har det ju alltid varit lockande att fara till USA/England som Aupair, men det är helt uteslutet ..
jag vill fara och jobba i norge och tjäna pengar, jag vill fara och jobba i Åre eller Björkliden, jag vill alldeles för mycke.
Kan någon bara berätta vad jag ska göra bara!

Mys hos Anni igår med varma mackor och Té. Jag har lärt mig att äta salami, jag känner mig vuxen!
Nu ska jag dra mig till stepin, core med mirja klockan 11.
Sen ska jag hinna färga selans hår på hans lunchrast, och ikväll blir det DESPERATE med anni. JOhanna, Linnea, Mirja, Petra, Erika ni är också välkomna om ni läser det här, detär bara dyka upp ;b


helg

Fredagsfika med Johanna Mirja och vår inadopterade unge Martina :b Det blev några timmars hängande och skvallrande, hannapanna hansson kom förbi ett tag också ;) anni vart var du?
En sväng på stan och sen hem till mamma och pappa. Fick världens huvudvärk så somnade rätt tidigt

Lördag var jag och lovisa ute och gick hela dagen i princip. Haha. Jag gav upp boken Snabba Cash, förlåt men jag förstår inte alla ni som säger att den är så bra. Jag spyr, jag orkar verkligen inte ta mig igenom den. Noll stjärnor av 100 möjliga. Började läsa Luftslottet som sprängdes istället, Stieg Larsson finns (fanns?) det någon bättre författare? :)
klockan 7 for jag till Joi, sen förbi rab och slutade hos Selan där det var party. Hade inte tänkt att dricka, men så blev inte fallet. Blandat med människor från alla håll och kanter. Hanna H kom och räddade mig :) På något märkligt sätt hamnade vi i Luleå med Jimmy, Klingert, Robin, Strålis och Annika (eftersom det finns en miljon stavningar på det namnet är väl chansen ganska stor att den där är fel, men men.. )
Hemma i Boden igen vid 3 tiden där jag var tvungen att rädda en döende Joi med alldeles för hög promillehalt i kroppen. Det slutade med att johan deckade till Djungelboken och jag for hem.

Igår var det fotboll som gällde. Jag johanna edvin micke rickard fredrik satt och skrek på läktaren, Mirja som spelade. Vi orkade med en halvlek sen blev det Chilichili med selan och gurra. Kvällen avslutades i Selans soffa med ögonen på Pretty Woman med johanna medan grabbarna lirade dota(?)

Nu ska jag på prommis med Linnea som är hemma! :D Ikväll blir det handboll hos Anni, pussshej

Sista minuten

Södra turkiet, 2999 kr från Luleå den 2/5. Idag är det 26 grader varmt och sol där, någon som vill fara med mig? :)

Min framtid

Civilingenjörsprogrammet i molekylär bioteknik

image162

Här har ni min framtid, 5 år i Uppsala.
Eftersom jag inte har tänkt börja plugga till hösten lär jag hinna ändra mig igen tills nästa år, men just nu är det vad jag vill läsa :)

Fredagsfika med Johanna Mirja och Martina. Nu håller mitt huvud på att sprängas.


Jag är sjuk

Idag är det en vecka sen jag hoppade av tåget i Stockholm med Linnea. Tiden går så snabbt, jag får nästan panik. Eller egentligen inte, för ju snabbare den går, ju snabbare blir det sommar! Och som vädret är nu känns det inte alls speciellt långt borta.
Jag blir så glad när det är sol och varmt. Jag och mina arbetslösa vänner (Johanna och Mirja) har suttit hos Rickard hela veckan och lapat sol. Helt underbart! jag orkar nog inte börja jobba igen, någonsin .. ;p

Igår var jag och Micke på sagakonserten. Dom lyckades riktigt bra, den var nog den bästa av dom 3 jag har sett. Dom hade bra upplägg, bra låtar, bra sångare, bra skämt. Dom får 5 stjärnor av 5. Vi höll på att skratta ihjäl oss för ena killen som var med lät exakt som JohanLars. (joi jagsaknardig)
När vi kom hem somnade jag i mickes knä samtidigt som han spelade gitarr och sjöng för mig <3

image161

Mirjo, det är dags att slänga vinterjackan nu!
Vi syns på stan klockan 1

efter min världsturne

Här sitter jag med solen i ögonen och solsken överallt (känner mig Lasse inspirerad), hemma igen efter en helt underbar resa till Stockholm som överträffade alla förväntningar. Har shoppat alldeles för mycket (men man måste väl få unna sig ibland?). Jag är mest nöjd med mina läppbalsam från Body shop (hade lite svårt att välja doft så köpte hem några stycken), mina Cheap Monday jeans, min Friis&company väska och mitt I love sailors-linne från Gina. Vi har ätit ute alla måltider (frukost, middag, kväll, natt), ruskigt gott men inte lika hälsosamt för min plånbok. 
Fredag var vi och såg Kelly, hon är en riktigt bra live-artist. Kanske inte så konstigt eftersom hon är känd genom idol. Olle och hans vänner var i en lägenhet på södermalm ? östermalm? vi blev inbjudna på party, men vi var förbi micke en sväng på hans hotell och sen var vi helt döda. Stupade i sängen efter allt skrikande och hoppande på Kelly.

På lördag var dagensmål att se körslaget. Vi hann med lite shopping, for ut till frihamnen på dagen och kollade in vart inspelningen var. Eftermiddagen gick åt till att försöka skapa heja-skyltar till direktsäningen. Fick råna tunnelbanan på reklamskyltar, leta igenom en kontainer utanför oss efter plankor osv. Det blev ändå panikartat, men dom kommer väl ändå inte zooma in våran skylt ? ... Snyggt jobbat Pg. Körslaget var extremt mycket bättre live och Boden var bäst som vanligt. ;b Det var 100 gånger roligare än att se på tv, jag tror jag måste fara någon helg i framtiden och kolla också :)

Vi bodde i gamla stan, helt perfekt. Har myst där hur mycket som helst. Jag kan nog inte beskriva med ord hur bra jag har haft det, det känns som jag har varit borta en vecka eller två. Vi har hunnit med hur mycket som helst på 3 dagar.

Nu ska jag ta och äta lite frukost (Jag vill ha Scones med philadelphia och björnbärssylt från Café Kladdkakan). Nu blir det dock hårdbröd och vatten eftersom mitt konto är tomt. .



image160

Foto: http://iniquitous.bilddagboken.se/p/main.html

Några timmar innan tåget går

Borde börja packa, orkar inte riktigt än. Det är såjobbigt att vara klar vid lunch när tåget går 17.00. Tror dessutom att jag inte ska ta med mig så mycket saker, bättre att det rymms mer på hemvägen. Innan jag far ska jag hinna:
Fara hem till hampis (kolla min mail om jobb, om deklarationen har kommit, hitta en resväska, lämna bilen)
Fika med Mirja och Johanna (jag och selan våldgästade förresten henne och Edvin igår. Jag och Johanna åt bullar och såg TopModel, killarna var som fastklistrade vid datorerna. Dom skulle se Manhester - Roma, men missade hela matchen. killar killar) 
Ladda Mobilen, Kameran och Mp3:n (inlånad av johanna).
Handla godsaker till tåget och kanske lite mat.


Pussochpling


Packat och klart


image159
Jag och micke gjorde hemlagad pizza igår. Pizzadegen blev lite misslyckad men annars helt okej. Jag älskar när jag får göra egen pizza och he på allt som ska vara på en pizza:
- Tomat
- Banan
- Ananas
- Champinjoner
- Fetaost
- Vanlig ost





Micke skyndade iväg till sin körträning (som varjekväll) Jag och Anna tog en promenad till hampis.


Imorgon far jag och Linnea til stockholm. På planeringen står: Shopping, Kelly, Shopping, Körslaget, Shopping, hemresa! Jag längtar, det var så länge sen jag fick träffa Linnea.


Körslaget

Micke ringde igår vid halv 3 tiden. Vi pratade lite allmänt ett tag sen: Du, dom vill att jag och linnea ska pussas i slutet av våran duett... (hjärtat i halsgropen). Du ska få prata med Brolle (okej, hjärtat förflyttades mer uppåt och blockerade alla mina andningsorgan). Efter vårt samtal i ca 10 sekunder sa han: okej men om det är jobbigt för dig att micke pussar en annan så får vi lösa det på något annat sätt. (Tack gud).
Skyndade mig till StepIn där Petra väntade. Var tvungen rådfråga henne, Thomas och Anders&Carin som var där och tränade. Vad skulle ni ha sagt i den situationen?  Det slutade med att jag skickade ett sms :

Jag har diskuterat med Petra, och om du måste pussas med henne så hatar jag dig inte, men jag föreslår en puss på kinden.

Micke:
Vi har gjort så det ser ut som vi pussas men det är bara på låtsas så du behöver inte oroa dig.

Okej det kändes ändå lite bättre, var inte så orolig egentligen. Mer orolig för vad farmor och farfar skulle säga och vem av dom som skulle få en hjärtinfark. Hursomhelst är ju min älskling helt otrolig på att sjunga (men det vet väl dom flesta redan) Boden var helt klart den bästa kören i kvällens avsnitt (inte för att jag är partisk eller så). Markoolios kör var överlägset sämst.

Selan ringde efter programmet
selis: LINA det var så jjjääävla bra, jag dör, han är så kuung
jag: Selan gråter du? :)
selis: lite grann kanske

http://www.tv4.se/1.283438?videoId=1.369899&renderingdepartment=2.5506


Idag har jag hunnit med en prommis runt heden med Lovisa. Bakat bröd, fixat fint i lägenheten och snart blir det matlagning (med efterrätt och hela köret). Jag längtar till Micke kommer hem ;-*

Petra ringde nyss och frågade om vi hade köpt aftobladet idag (nej, det finns nog inte en chans på miljonen att familjen Hällström skulle gjort det) Gick in och kollade. ALLTSÅ är det ett skämt?! vad säger ni:

AFTONBLADET


 


Råttor

Micke for iväg igårmorse klockan 04.45. Jag var döende, tror jag lyckades vakna 2 sekunder och ge honom en hejdåpuss. Jag hoppas ni såg honom i tidningen idag, jag är lite nervös när han ska sjunga i tv (hoppas han inte hittar nått internet och läser det här innan programmet). Eller okej jag är inte nervös, men lite spännande är det :) Jag spenderade dagen med att möblera om, det blev mycket finare!

Gårdagen spenderades i hampis. Jag och lovisa tog en prommenad ner till stallet. Jag hatar att erkänna det, men det är rätt mysigt med ett stall ändå. Gick förbi Icaheden påvägen, skulle hyra en film. Det slutade med att vi bestämmde att vi skulle låna Råttatouille av Kalle iställlet. Promenderade ner till stallet och när jag skulle hämta havre åt Dundra (det enda jag klarar av;p) var det en råtta i maten, fyfan vad jag blev rädd. Det var mörkt och jag såg bara nått som rörde sig. Tog typ två sekunder innan jag förstod vad det var. Skrek och sprang ut (precis som vilken vettig människa som helst skulle göra).
Det slutade med att vi såg Den sista samurajen istället, en råtta om dagen räcker.
 image156

image157

Idag har jag hunnit vara med mamma på stan, handlade:
- Två blomkrukor som snart ska få svärmorstungor planterad i sig
Två stenare från Åhlens Inristat kärlek i den ena och 'älskar dig i den andra
-
Servetter radiga i somriga färger
-
En bunke att baka bröd i
- Cashewnötter och olivolja

Ikväll kommer Petra och Ingela hit på middag. Körslaget är högst rankat på dagordningen.




 

Linas 10-i-topp-lista

10. Kvantums miljövänliga "plastpåsar". En av många anledningar varför Kvantum är bättre än Coop, en annan är : inte lite många pensionärer med rullator
9. Proviva Mango Gott och bra för magen
8. GoGreen Cashewnötter Osaltade, nyttigare, mycke godare
7. Vårvädret Snart får jag använda mina vagabondskor och mina förhoppningsvis nyköpta tygskor
6. Smoothies Helt underbart gott. Gjorde en igår med havremjölk, jordgubbar och cashew, mmm :)
5. RixFMs nya hitlåt: Jason Mraz - I'm Yours.
Haha, skoja bara. Den hade legat på min minuslista om jag haft någon
4. Mjukglass Jag ska äta minst en om dagen i Stockholm. Saknar den vi fick i turkiet med smak av kaffe
3. Bada badkar Helt underbart efter en kall vårdag, nästan som att varmas upp utomlands
2. Bodycombat Provade första gången igår och jag kommer definitivt gå dit igen
och på första plats: DESPERATE HOUSEWIVES börjar den 15 april


image152   image155  image153


vårkänslor

Eftersom det har varit omöjligt att ta sig in på bloggen de senaste dagarna har det inte gått så bra för mig att blogga. Nu verkar det ju fungera i alla fall, så jag passar på att skriva en rad eller två :p

Lördagskvällen slutade inte som planerat, eller ja halvt. Emma hade ordnat en överaskningsfest för amanda vilken jag hade tänkt fara på. Men på fredagkvällen ringde Inre Kraft och sa att jag inte kunde få ledigt :/ Avbokade mina planer och planerade in en arbetande lördag. Det känndes ändå rätt bra, då slapp jag slösa massa onödiga pengar. Lördagmorgon ringde Katrin och sa att hon hade fixat så jag kunde få ledigt i alla fall. Var inte på något festhumör så b0okade in en Körslagetkväll hemma hos mamma och pappa, men tacos och godsaker. Vid halv 8 ringde mirja och bjöd in mig på fest. Tackade nej men ångrade mig efter 5 minuter, det var ju faktiskt löning! Förfest med körslaget och film, haha. Jag Mirja och Fredrik for ut vid 23.
Kvällen slutade riktigt bra på tc, ruskigt mycke folk ute. Jag Petra och Moa fick skåda många roligt/pinsamma/hemska saker under kvällen. 

KÖRSLAGET

Idag har jag och petra tränat, färgat hennes hår och prommat in till stan. 

 


RSS 2.0