Lucia?

jag vet inte på vem jag ska skylla mitt *sammanbrott idag på jobbet, men Karin (Mickes mamma) ligger högt upp på listan av misstänkta.

*Skratt anfall

På middagrasten var det ett konstigt nummer som ringt mig, såg ut ungefär som Petras jobbnummer så jag ringde och frågade om det var hon, men inte det. Ringde upp numret, och jag hade delvis haft rätt, för det var från norrbottenskuriren (petras arbetsplats) men inte nyhetsavdelningen utan Norrbottens lucia. Jag hade blivit utvald att komma på intervju på lördag för att ställa upp i Luciavalet i vinter. Jag fick en chock och kunde inte hålla mig från skratt, men det var ju som ett roligt skämt Karin (eller vem personen är), verkligen, okej det var ganska roligt, men jag kan nog inte vara med eftersom man måste vara ledig alla helger från allahelgona och då ska jag ju tjäna pengar.

Till min roomie

Linnea jag saknar dig!

Pitehavsbad

Jag har haft en super mysig helg med Micke på Pitehavsbad.
Det började med att mickes bil inte startade på lördagsmorgonen, den strejkar nog eftersom det måste stå ute och frysa när det är minusgrader. Pappa fick komma och hämta oss så vi fick ta Familycar till Piteå. Stannade hos farmor och farfar och åt palt och bullar (inte på samma gång, men extremt nära inpå varandra) innan vi for och checkade in på vårt hotellrum. På kvällen var det musikalen hair och middagsbuffe, jättemysigt. Vi skippade dansbandslåtarna och valsen och drog oss tillbaka och såg på film istället, mysigt :) somnade som vanligt i mitten av filmen (någonting jag har gjort till en rutin som micke är mindre glad för) i Mickes famn.
Idag åt vi hotellfrukost och sen satt vi i bubbelpoolen i en timme, allt annat var för kallt för oss.
Min kusin Axel fyller år imorgon men hade kalas idag, så vi for dit vid 3 tiden. Åt palt igen (har ju lite att ta igen efter spanien) och massa tårta. Både Sanna och Bente var hemma, ännu mer mys ;)

   

Nu ska Micke tvinga mig (okej tvinga är fel ord, för jag vill ) att se Phantom of the opera. Vi har nog blivit lite inne i det här med musikaler.

Jag längtar tills jag ska på IKEA, har massa saker som behöver inhandlas, frågar är bara vart dom ska rymmas, somsagt vår lägenhet är inte så stor.


Från ett B till ett bättre

Hej Boden jag har saknat dig!

Igår hade jag och Linnea världens stressigaste dag men vi hann med allt vi skulle och landade på kallax klockan 20.30 där min Micke stod och väntade + hela Linneas släkt och Tommy.
Vi stuvade in allting i ORD och sen for vi hem till Hampis där mamma hade gjort varmamackor, mums. Det var alldeles för längesen, vilket inte är mitt fel utan spaniens eftersom dom vägrar ha ugnar i köken där.
Jag hade fått mitt antagningsbesked från Ltu, så snart kan jag kalla mig student, iaf halvstudent efterso jag bara ska läsa en kurs, men det blir roligt iaf ;)

Idag har jag städat vår lägenhet, packat upp och skrivit lista på allting jag vill köpa från IKEA. Mamma frågade om jag ville följa med om 2 veckor, svar: ja (kan vi hyra en buss?)
Det blir nog en sväng på stan med Linnea och Johanna. Ikväll bjöd pappa oss på räkfrossa så det blir nog en till sväng till hampis.
Förövrigt tänkte jag nog skaffa mig en facebook nu, kors i taket.

Kalla hälsningar från Boden


Kärlek

Tack älskling för världens bästa födelsedagspresent, satt inne på vårt rum och tårarna bara rann.
Du är den bästa som finns. Jag längtar till imorgon när jag ska få träffa dig och tvinga dig sjunga den hundra gånger om.
Jag har dessutom gjort en lista med andra låtar som är obligatoriska, jag saknar att ligga och vara ivägen i din famn samtidigt som du spelar gitarr, jag kommer inte godta några ursäkter om att du har ont i halsen.

- äd

Lördagskvällen

Igår var vi ut en sväng med folk från jobbet. Riktigt trevlig kväll som slutade med att jag och Linnea spårade lös på dansgolvet med dom fulaste danserna man kan komma på.



Idag har vi städat ut vårt rum och lämnat igen nyckeln, hejdå rummet! Idag råkar också vara Spaniens nationaldag, som ni borde veta vid det här laget vill Barcelona inte tillhöra Spanien utan är katalanska. När vi skulle få ner och slänga soporna möttes vi av att det stod ca 5 kravallpolisbilar utanför vår dörr. Poliser som vandrade omkring överallt och trafiken var avstängd. Ca 200 meter bort från vår ingång var det demonstranter och ett X antal poliser. Nyfikna som vi var var vi tvugna att gå lite närmare och titta, jag vägrade dock gå så långt eftersom jag var rädd för skottlossning. Riktigt läskigt för oss småstads- ,nästintill by-, bor.

Sen vandrade vi ner på stan och då började Linnéa hetsa mig, sa att jag var en tönt om jag inte shoppade och att vi inte skulle vara vänner nå mer om jag inte spenderade pengar. Jag hade ju lovat mig själv att inte handla nå mer, men ja, eftersom hon hotade mig var jag tvungen att utöka min garderob ännu mer med några tröjor och en väska, men det var inte mitt fel, jag skyller allting på Linnea, jag ville verkligen inte.

Sen har vi bara degat på, det är mys.
2 dagar kvar på jobbet, sen på onsdag kommer vi hem till Sverige, jag längtar till kallax och få pussa dig.


Fredagkväll forts.

- Vi hittade ett underbart dansställe där vi shejkade loss hela kvällen till alla partylåtar man kan tänka sig efter att ha lämnat av Colet och hennes studievänner på någon sunkigbar utan musik.
- Linneas blonda hår skapade samma effekt som ett saftglas utomhus, en miljon flugor dras till det. Vissa stunder saknade vi TC när vi hela tiden fann oss omringade av män som ville ha sig en dans. Vi försökte hålla oss för oss själva genom att fly från dem hela tiden. Tillslut gav dom upp och hittade andra saftglas som dom faktiskt fick dansa med utan att få en smäll på käften.
- Jag, Linnea, Alisha, Susanne och Mikka (JOHANNA; du läste rätt, Mikka följde med oss ut och dansade hela kvällen, vi är fortfarande i chock men roligt var det) tog oss hem vid 3.30 och åt en nattmacka.

  



  


Fredagkväll

Efter jobbet har jag, Linnea, Alisha och Susanne varit i en park här i närheten och legat i solen och sovit. En helt underbar dag för första gången på länge. Det var längesen det var riktigt varmt.
Jag och Linnea kan inte förstå varför vi ej varit där förut, det var så himla fint och världens bästa solställe. När det började blåsa traskade vi hemmåt.

Nu har vi legat och degat på rummet i 3 timmar för att piggna till för ikväll ska vi ut med skottarna (dom går inte omkring i kilt och spelar säckpipa hela dagarna om ni får den bilden..)
Vi får se vad kvällen leder till, jag och linnea spårar i vårt rum till Velvet, hon vet vad partymusik är.. Nu gör Linnea någon jätteläskig dans.. HAHAHHAHAHAH, jag dör.. den här bruden får mig att bli så glaad (L)

Lägger in bilder sen, vet inte när men håll utkik ;p

Gårdagens tidtabell

05.55 Vaknar i ett ryck med instikten att kasta väckarklockan i väggen eftersom den ligger alldeles för nära huvudet + att min ringsignal är den värsta jag någonsin varit med om men det finns inget bättre alternativ (Min motorola har inte mycket att erbjuda, någon som vill ge mig en ny? tack på förhand)
06.15 Slevar i mig en Smootie gjord på Nektariner, Banan och Ananas + en macka, påminner mig själv att jag ska reklamera min mixerstav när jag kommer hem, det har en konstig svartfärg (som från explosion) innuti sig.
06.45 Traskar iväg till jobbet, förbi stället där det luktar surtkiss blandat med peppar. Inget ställe man stannar på längre än man måste, förutom paret som har bosatt sig där i dörröppningen av en bank. Dom har inrett väldigt fint i sin kundvagn med massa påsar och även en filt, kan det vara från dom lukten kommer?
07.10 Skyndar in och kollar mail och blogg. bli besviken eftersom ingen kommenterat, någon av alla er som läser kan väl skriva nått roligt?
07.15 Admin sen kundtjänst. En saligblandning av människor som ringer in. Arga, glada, ledsna, gråtande. ja det känns som man har varit med om allting nu.
14.15 Slutarbetat, en försök till lyckorus infinner sig i kroppen, försvinner rätt snabbt eftersom huvudvärken gör sig påmind igen. Försöker ringa Micke som tappat bort sin telefon, resultatet kanske vi förstod.
14.15-20.00 Dötid som inblandar en powernap, Linnea som lyssnar på Ne-yo - Closer på repeat, det kan ha förekommit lite dans från hennes sida också. Skrev ett mail till johan (vår första coach här som egentligen är från härnösand) berättat att vi ska sluta. Johan är som vår mentor, han förstår oss och det känns bra att vi har han att kunna prata med. Han slog igång "telefon" via Msn, vi hade ingen mick, han pratade, vi skrev, haha. Rolig kille det där :)
17.00 Li och Love var på besök. De har blivit hemlösa och behövde en lägenhet, så vi visade dom våran som är ledig efter oss.
20.00 Erina far till London idag, så det var vår sista kväll med henne. Vi hade "Flatdinner" (läs det inte på svenska då kan det missförstås). Vi 3 och Alisha lagade pasta carbonara med ingredienser från alla olika hushåll. Smarrigt. Sen satt vi och pratade hela kvällen om allt mellan himmel och gjord. Det var jättemysigt och för första gången kändes det tråkigt att vi ska fara hem. Jag har trivts jättebra här men alltid haft hemlängtan, men igår kändes det så konstigt att vi inte ska träffa dom varje dag. Vi har ju verkligen blivit nära vänner.
23.00 Somnar på min sida av rummet, Linnea är vaken ett tag till. Vaknar några gånger och saknar min säng, mitt duntäcke och min Micke. 


PS. Eftersom vi inte får vara inne på ej jobbrelaterade sidor längre, så som youtube, arbetssökarsidor, facebook, skrivs detta inlägg på min jobbmail. (Onödigt vetande)


En vecka kvar i Barca


Dagen mat:
Frukost: Nektarin/Persika/Ananas- Smootie, Rostmacka
Lunch: Spagetti och korvstroganoff
Mellanmål: Cheesecake + Caffe Latte på Starbucks
Middag: Potatis, Fiskpinnar + Sallad på Avokado, Fetaost och paprika
Efterrätt: Glass, Magnum Choklad och Jordgubb ( världens godaste pinnglass, går ej att köpa förutom i flerpack)
Kvällsfika: Återstår att se ;b

Idag har vi shoppat till vi droppat efter jobbet. Som två kameler på jakt efter vatten i öknen. Jag hittade en tjocktröja och en rutigtröja till mig själv, även fast jag lovat mina ångesttankar att jag inte skulle slösa nå mer pengar, men dom kostade bara 200 kr styck, och så billigt hittar man det ju aldrig i Sverige. Mitt samvete och min slösmajja hade en fight och samvetet gav vika efter bara några sekunder in i första ronden.
Dessutom fick jag veta idag att jag får komma tillbaka till Sillen om jag vill när jag kommer hem. Det känns bra, då har jag ju iallafall en fast inkomst och jag kan stå ut ett tag med TM.

Idag har jag blonderat Linneas hår, hon är i duschen, så jag har inte fått se resultatet.

  

Jordgubb

jag luktar så gott. Jag skulle kunna äta upp migsjälv, min nya hudkräm är helt gudomlig :) Bara så ni vet ..

Att fixa innan hemresa:

- Anmäla mig till Diskret Matematik med start i slutet av oktober √
- Skicka mail till Johan Juntti och böna och be om jobb √
- Skriva mail till Jonas och säga att jag vill jobba på hotellet i vinter √
- Anmäla mig till 2 mattekurser till våren √
- Handla presenter till vissa specifikt krävande personer
- Fråga Erina om vi for bo i hennes rum sista dagarna √
- Gå till banken och fråga om lösen till internetbank

 Idag blev linnea förtvivlad över hur stökigt det var i vårt rum..

 Hon och Tommy har ju hånglat runt här hela veckan :S ...

 hon kände hur ilskan växt i henne och hur huvudvärken kom krypande..

 Hon började med att kasta sin kära Ozzy på min sida..
 Sen började Hon springa omkring som ett tok ..
Tillslut orkade jag lämna sängen och hjälpa henne och det blev rent och fint.
Linnea drog ett glädjeskutt ..

Snippsnappsnut, så var sagan slut. Nu ska vi på prommis

Shopping

Igår efter jobbet startade vi eftermiddagen men en fika på Starbucks, vilket är det jag kommer sakna mest från Barcelona. Deras mangocheesecake är oslagbar :) Tommy och Linnea pressade i sig en megachokladkaka och jag tog mig en chokladmunk, höll på att somna där i deras stora mysiga fåtöljer.
Sen tod vi Metron till Passeig d Gracia, som Erina hade tipsat oss om (NYbruden). Efter att vi bara passerat affärer där det billigaste priset låg på ca 1000 kr insåg vi att vi var lite fel. Vi drog oss tillbaka till mer passande gator. Shoppade loss på ett nyöppnat H&M på Ramblan.
 Eftersom jag och Linnea numera är samma person (enligt alla här på jobbet) så köpte vi likadana tröjor, fast jag köpte en grå och linnea en svart. Den var superbillig, jättesnygg och mysig så vi kunde inte motstå.

Nu är det ca en vecka till vi far hem. Vi har boende till söndag, sen ska vi leka uteliggare, eller... . .
Vi måste nog ta en snack mer Erina som passande nog råkar vara i London över den tiden ;p

Utbildning

Idag pratade jag med Lennart som är ansvarig för molekylärbiologi i Umeå. Han berättade att till hösten ska dom lansera en helt ny utbildning som var helt perfekt för mig. Jag är helt överlycklig!
En treårigutbildning där man läser molekylärbiologi och kemi första 2 åren och tredje året väljer men inriktining.
Sen kommer jag förmodligen få läsa till en masterexamen men då behöver jag inte göra det på en gång.

Umeå är bra, det är inte för långt borta, fast den kunde väl funnits i Luleå? Dags att utvecklas norrbotten.
Jag ska nog läsa Matematik diskret när jag kommer hem, det känns jätteroligt och bra. Min hjärna behöver få arbeta lite, den blir så rastlös annars.

ÄdMS

fortsättning fotboll..

Han jag köpte fotbollsbiljetterna av på jobbet nämnde att det var "ganska bra platser". Tror ni vi fick en chock när vi hittar fram till våra platser och vi sitter på rad 19 från planen, rikigt bra platser! Camp Nou är (enligt Tommy) Europas största fotbollsstadio och tar ca 90 000 personer, och vi sitter på rad 19..
När sen 2 norrmänn kommer och är bekymrade för att vi sitter på deras platser visar det sig att vi inte alls skulle sitta där, tror ni chocken blir ännu värre när det visar sig att våra platser är på rad C, det vill säga ANDRA RADEN FRÅN PLANEN!
Vi trodde det var ett skämt ända tills vår dealer i affären kommer och sitter bredvid oss och frågar om vi tyckte det var bra platser.
Barcelona gjorde sin bästa match för året och det bästa av allt var att varje gång Eto'o gjorde mål (2 ggr) sprang han till vår hörna och kramade oss!! (okej jag överdrev med kramen men..) En fotbollsmatch har aldrig gått så snabbt, 6-1 blev slutresultatet och det var en helt underbar kväll! Nu kan jag tyvärr aldrig mer gå och titta på BBKfotboll (dock vet jag inte om det är en sånn förlust)



  


Idag har vi varit i Sitges, legat på stranden och sen shoppat loss. Jag hittade mig ett par stövlar :D Nu är helgen över och imorgon är det jobb igen :( Jag längtar hem till Micke ♥

FC BARCELONA - ATLETICO DE MADRID

Lördag 4/10 -2008
Kl. 22.00

Vi är barcafans allihopa (?)


MATTE

Vet ni hur mycket jag saknar Matte, det är helt galet.. Matte, matte, matte, matte, matte ♥
Okej nu ska ni inte få för er att Matte är någon ungkarl med storamuskler, inolajad i cocosolja, som har fått mig att sväva på moln. Det är ingen snygging med mer pengar i bakfick än pappa tjänar på ett år och det är ingen spanjor med stora bruna ögon som erbjuder mig ett liv som piga i spanien.
Nej, Matte = Matematik. Jag vill plugga, jag vill sitta i ett klassrum med mina gamla klasskamrater och plugga matte.
Jag är så här nära |--| att anmäla mig och börja plugga till våren. Jag orkar inte ha ett till tråkigt jobb där jag får sämre lön än en Sjörövare på havet som inte plundrat ett skepp på ett flertal månader.
Först började jag titta litegrann för att kanske läsa en kurs eller två, har pratat lite med någon matteproffessor. Nu har jag fått för mig att det är väl lika bra att börja plugga på heltid?

Isådanafall blir det i Luleå första året iallafall, jag ska fråga om man kan börja läsa Civilingenjör öppen ingång och sen efter ett år byta till Umeå eller så? Jag älskar ju att plugga, vad håller jag på med? Om jag dessutom börjar i Luleå är det ju ingen bigdeal, jag behöver inte flytta och det blir ju ungefär bara som ett heltidsjobb på dagarna!
Varför kan dom inte ha en bioteknikutbildning i luleå bara?! dom har bara Kemsikdesign och jag vet inte om det är min grej. JAG VILL LÄSA BIOTEKNIK, eller egentligen vill jag läsa kurser i matte och kemi/biologi om cellens och kroppens uppbyggnad, jag vill läsa om citronsyracykeln, DNA och aminosyror!

PLUGGAPLUGGAPLUGGA.
Dessa tankar kommer från att jag igår insåg att det nog inte kommer bli att fara till Björkliden och jobba, men jag vet itne om jag vill det heller. Det kanske räcker med att fara dit på semester, eller kanske till ÅRE (linnea ta åt dig;p)

Nu ska jag jobba vidare, Linnea är ledig idag. Det är ensamt, fast jag och Tommys Ipod har myst endel, så då är det lite bättre :)

IKEA & CARREFOUR



















Köttbullar på IKEA till middag




























































Linnea shoppade, jag och Tommy vilade inför storhandlandet på Carrefour, mat för 600 kr!!

Jag saknar..

..Nolia

Det var så mysigt när jag och Lovisa sprang omkring där, som två småbarn frisläppta från 1 veckas utegångsförbud, och provade alla möjliga saker. Fick benen rakade, någon förstörde mina skor när hon skulle visa hur bra hennes skoputs var, åt massa gott, låg och provade sängar i flera timmar, övergick sen till sofforna och tillslut massagestolarna. Det var sol och varmt, nog för att jag har det varmt nu också men hemma är det mysigare luft, det luktar godare, Svensk sommar är bra.
Jag saknar Lovisa, syster du är den bästa jag vet (okej du måste dela med Micke). Jag älskar att vi har samma åsikter, kan kanske bero på samma uppfostran, att vi kan prata om allt och att vi har samma humor. Jag vill att du ska komma och hälsa på så vi kan shoppa, äta glass och prata skit :) Allt vi gör blir så bra minnen: jag tycker tillochmed att det var så mysigt nu när vi for till älvsbyn (kan bero på att jag dessutom tycker om staden) och kroatien och allting. Jag tror jag har lite hemlängtan ♥

..Min lägenhet

Nu när jag var hemma insåg jag hur fin och mysig den är. Visst den har inte så bra förvaring men jag ska ta hand om det när jag kommer hem, även fast jag inte har råd. Men vi fick ju lön idag så jag får väl spara den ;b
Eller som micke sa (ej exakt citerat): - Du ruinerar oss, vi kommer vara uteliggare om 2 år.
Detta citat kommer från att jag råkade boka hotellrum på Pitehavsbad fär 1400 kr/person, men vi måste ju unna oss när vi varit tillsammans i 2 år :)

Jag saknar hösten och längtar till vintern


RSS 2.0