1:a advent

Finns det någon mysigare dag?

Idag har jag och Micke sovit till 3 (förklaring: vi var ut på isen igår) sen har vi legat i soffan och sett på Ensam hemma. Jag förstår inte varför man aldrig blir less på den filmen, den är som så julig som det går att bli. Klockan 6 lyckades jag skotta fram min översnöade bil (ca en halv meter snö på taket) och tog mig till Hampis där jag har ätit godmiddag :) Jag tog mig inte ut på någon skyltsöndag men det gjorde ingenting julstämningen är på topp iallafall.

Igår var det utgång som gällde. Kvällen började hos Johanna innan vi tog taxi till Rabas. Vårt gamla gäng var åter samlat, och nej, det finns ingen som har roligare än vi :) Dans och sång (okej jag tror inte det egentligen kan kallas sång) hela kvällen innan vi tog taxi till ICE. Fick gå före i kön tack vare Joi. Min man dök upp där någon gång på mitten av natten och det slutade med att vi traskade hemmåt klockan 3 efter en riktigt trevlig kväll, även om jag måste säga att det var lite väl ljust inne på isen.

Nu ska jag plugga, ciao

:(

Just nu känns det helt meninslöst att skriva blogg, eller fel, det känns som att slösa tid på en sånn onödig sak. Igår var en mycket jobbigt dag med många oroliga tårar. Tur att jag har Micke, Lovisa och Pappa. Min mamma fick åka ambulans och är jättesjuk. Har inte fått träffa henne än men lovisa kommer snart så ska vi fara till sjukhuset. Nu kan jag inte prata mer om det här för klumpen i halsen blir så stor. 

Mami bli frisk nu

Dagarna går för fort..

Jag hinner inte riktigt med bloggen just nu, egentligen skulle jag sitta och plugga matte men det orkar inte mitt huvud, eller egentligen gör det nog det eftersom jag sovit middag från 4-7. Det tar på kroppen att kliva upp klockan 7, jag är inte van..

Jag är så glad. För en gångs skulle känns det som jag har gjort alla dom rätta valen. Om jag hade fegat ut och inte farit till spanien (och fått uppleva den underbara resan) hade jag aldrig fått komma hem och fått mitt nya underbara jobb på polisen. Det verkar hur bra som helst, det är jättetrevligt människor som jobbar där, det är ett riktigt jobb med alldeles för mycket i lön och bra arbetsmiljö. Om jag hade börjat plugga hade jag inte insett vad jag verkligen vill bli, och jag har inte bott här, i min älskade lägenhet med min underbara man.
Dessutom känns det jätteroligt att jobba på farmen under julborden :) Dessutom hade jag ju inte haft johanna, linnea, hanna, lovisa, petra och erika lika nära. Ni förgyller min dag!

Jag har varit så orolig över allting, men nu känns allt helt rätt! :)

I lördags var vi hos petra. För alla er utanför boden så kan jag berätta att det inte fanns ett enda öppetställe här då, så det var husfest hela natten, med dans i vardasrummet.

Nu ska jag plugga lite matte och sen gå och kika på handboll med pappa och lovisa, hoppas någon annan man känner är där också! ;D

pussss

lite gammalt, lite nytt

Fredagkvällen har spenderats hemma hos mamma och pappa, närmare bestämmt med Lovisa i soffan, eller egentligen först vid matbordet (pappa hade lagat supergod grekiskmiddag) inte för att det spelar någon roll men vi ska ju hålla oss till sanningen var det tänkt. Nåväl tillbaka till soffan så såg vi först på Idol, tänkter inte slösa någon energi på att resumera det hela eftersom jag antar att alla som bryr sig såg det, och ni har ju redan en åsikt.
Sen playade lovisa igång The Notebook, Det var cirka 2 år sen jag, Erika och Matrin låg på hotellrummet (på Golden Yavor) i bulgarien och grät tills kroppen hade tömts på vatten, och likadant blev det den här gången. Den är så vacker och så hemsk, så underbar. Det måste ju vara den bästa film som någonsin gjorts genom tiderna (killar med annan åsikt behöver inte yttra sig). Jag skulle kunna se den 100 gånger om.

Förövrigt köpte jag mig en filofax idag, eller egentligen har jag inte ens betalat den än, så jag kanske måste skriva att "förövrigt snodde jag mig en filofax idag, men jag är ju ingen tjuv så det passar inte. Micke tog hem några från jobbet så jag fick välja, jag vet inte om han har betalat den åt mig men annars får jag skicka med en slant på måndag.
Filofaxen är jättepraktiskt och bra (är detta ett tecken på att vuxenlivet närmar sig?) Mina kontokort har redan flyttat in, så även mina planeringar. Dessutom fick jag massa blad där man kan göra listor, vilket är helt perfekt eftersom jag alltid måste skriva listor om vad jag ska göra, även sånt som att duscha, diska och städa finns med (annars kan det ju hända att man glömmer). Hahah, Linnea är nog den enda som vet hur många listor jag skriver och mamma har nog börjat fundera hon också.

ps. Här kommer lite bilder från stockholm

   


I'm so happy

Min dag går ut på att tvätta, eftersom det är ett fenomen som inte händer alltförofta på avagatan 4b kanske ni förstår att det innefattar en hel dag med slit för att få bort berget av kläder. Det kan visserligen vara ganska trevligt när man hittar sin favorittröja längst ner i tvättkorgen, som man trodde var död sen länge. Men nej, jag kan ändå inte påstå att det ens är på min 10itopp- favoritsyssla-lista, så vad kan bättre lätta upp stämningen under min tvättdag än att dom ringer från polisen och säger ATT JAG FÅTT JOBBET! jag äär så glad, jag hoppar runt i lägenheten och skriker, men det är inte så roligt när jag inte har nån att dansa runt i ring med och jag hoppas verkligen inte att grannarna ser mig!

Igår fick jag tag i en mattebok, miniräknare och penna, så hela kvällen satt jag och räknade matte, finns det nått bättre? jag skulle kunna läsa om alla kurser bara för att det är så roligt :) mattemattematte

Puss


IIIIIHHHHHH...

....så känns det just nu i min mage, massa fjärilar som far omkring. Igår när vi skulle gå och lägga oss kläckte Micke ur sig att hans mamma hade berättat att hon hade hört att dom på Polisen skulle ringa mina referenser, vilket betyder att det finns en liten chans att jag får jobbet, och nu när jag loggade in här och läset kommentaren jag fick av Johan:

Postat av: Johan

Hej jag fick ett samtal från Polisen idag angående någon som sökt jobb.

Undra hur det gick och hur det kommer att gå undra undra. hehehehehhee

2008-11-10 @ 17:30:24

så känns det ju som att det finns lite hopp trots allt. Det här har jag verkligen inte förväntat mig. Johan jag hoppas du sa nått snällt, annars är jag ju nästan arbetslös och då har jag massa fritid då jag kan hemsöka dig och göra massa andra läskiga saker som jag inte kan komma på just nu. Jag vill så gärna ha jobbet, det vore så underbart, som pricken över i:et, som handen i handsken, som grädden på moset.

I helgen var det jobb på Farmen som gällde, Näringslivsgalan med sång och musik från min mikel, kören, Brolle och Linda Bentzing (vild chansning på stavningen där, det är inte min starka sida). Det var rikigt roligt att jobba förutom att jag fick skavsår som vanligt.

Idag har jag vaknade och slösat 900 kr på 30 min, vilket vill säga att jag har varit hos tandläkaren och lagat en tand. Jag är mycket skeptisk till att jag förstochfrämst behövde betala 900 kr, sen att dom lurade mig, för jag kunde fått det för 500 om jag tagit abg och egentligen är det dom som lagat min tand fel från början och väntade med att säga det tills jag fyllde 20.. Sen vet jag inte om det kändes så bra att när jag låg där i stolen med hundra olika föremål i munnen och en sköterska som står med en sådandär sugslang som hela tungan håller på att fara in i, att då tanläkaren slänger ur sig ord som: Hoppsan, Ojdå, emh, det blöder lite mycket här men det är nog ingen fara, Satan, osv..

Ringde mamma och grät litegrann vilket slutade med att jag skulle få ett bidrag, tack mami, du är bäst :)




Jag saknar Malin, Erina och Alisha, Solen och Barca litegranna

Framtiden

Mycket funderingar kring detta, idag var jag på en arbetsintervju som jag inte kan påstå gick så bra. Jobbet verkade verkligen mycket bra men mina konkurrenter kändes alldeles för meriterade och erfarna. Möjligtvis att min oändliga charm och mitt bländande vita leende kan ha hjälpt mig på traven (ta inte det där seriöst). jag tror att jag skulle klara av jobbet och göra bra ifrån mig men frågan är om dom andra gjorde det. Johan du behöver inte förvänta dig nått pinsamt telefonsamtal där du behöver bedömma min arbetsinsats under våra 2 arbetsveckor tillsammans, bara så du vet.
Konstatering: Jag blir nog kvar på Silentium några år till. Inte för att det är fy och skam, Sillen har sina ljusa stunder, men nu när Linnea ska börja dagtid vet jag inte vad som händer med ljuset :S Baby don't go.

Min mamma opererades igår, jag ska fara och hälsa på henne imorgon, jag saknar henne.

I Onsdags var jag in på Vuxenskolan och anmälde mig för prövningar i Matte B, Engelska A, Fysik A och Fysik B. De ämnen jag behöver läsa upp för att kunna bli läkare eller någonting annat fränt om jag skulle få för mig det i framtiden. Det kan ju vara bra att ha gjort och jag saknar att sitta hemma och plugga på kvällarna. Mycket kritik måste jag dock ge till Bodens kommun som inte kan erbjuda folk att läsa upp Fysik A & B, jag måste vända mig till Älvsbyn (tillochmed världens minsta stad har det, alla utom Boden). Den 12 december ska jag skriva nationellt prov i Matte B, undra om jag hinner lära mig en hel bok tills dess, lite ska jag väl komma ihåg sen tidigare åldrar?

I'm exited, school here I come.

Please welcome..

.. Mr. Gavin Degraw!

Mycket har hänt sen sist, jag har just kommit hem efter 2 underbara dagar i Stockholm med 2 underbara människor, nämligen Johanna och Linnea. Planerna på att se Gavin har funnits länge, speciellt eftersom jag fick biljetten för en månad sen när jag fyllde år, resplanen gick det dock sämre med. Bokade sista minuten-flyg och bokade rum på Castanea (där jag och Linnea bodde förra gången) i Gamla stan igår.
I går klockan 2 flög vi dit, hann bara med att se konserten och sen sova. Gavin var bra, det var inte så oväntat han är bra, men hans förband (en kille med namnet Jack och hans gitarr) var oväntat bra för öronen

Idag har vi shoppat loss. Jag vet inte hur det här ska sluta, jag har slösat så mycket pengar den sista tiden så det går inte att förstå vart dom tatt vägen. IKEA förra torsdagen gick på ca 3000 kr, varav det dyraste jag fick hem var ett sängöverkast för 395 kr, som dessutom mamma betalade. kan någon förklara hur jag kunde komma upp i den summan? vår lägenhet blev jättefin i alla fall, det är väl det viktiga?

Idag har jag handlade:
- Jacka
- Vinterskor
- Byxor
- Kjol
- T-shirt

och lite till, men jag diskuterade det med linnea och jag har bara handlat saker jag behöver.

I helgen var det utgång som gällde, sista gången på Boddan. Anna var hemma från Umeå och Johanna och Anders kom och hälsade på från luleå. Det var trevligt, mycket trevligt

I love my new shoes

RSS 2.0