Daimglass

I tisdags hade dom lovat sol på vädret, iofs kanske jag vi det här tillfället borde lärt mig att tv4 inte är speciellt bra på det där med väder, i alla fall tog jag anna johanna och petra vårt pickochpack och for till pagla. Inte så mycket sol men en mysig dag med gott fika.

   

image119
   
     

skoterförare

Har varit tvungen (eller ja, tvungen och tvungen, dum nog att inte säga nej) att jobba onsdag, torsdag, fredag fast jag egentligen skulle vara ledig. Torsdag hade jag min sista lektion för skoterkörkortet, sen for jag till petra och såg dom sista minutrerna av handbollen. Åt en ostmacka (snyltar på petra när jag inte har råd att köpa ost själv.)

image113


Imorse klockan 10 hade vi samling vid återvinningen i björns. Skoteruppkörning- jag hade laddat bra med gröt och hallonsylt, en smörgås och äppeljuice. Klätt mig varmt (trodde jag), mega snöskor på fötterna. Fick låna en skoterhjälm av Julia, kände mig redo. KOm ut i kylan och insåg att man inte kan förbereda sig för -20 grader. Vi var ute och körde i en timme, höll på att frysa ihjäl, om jag hade varit ute 10 min till hade jag förfrusit händerna.
Skrev provet och var klar klockan 2. Hade två fel (är grymt besviken på mig själv, kan dock inte förstå vad jag hade fel på). Eftersom jag inte kan ta hand om mig själv, + vissa saker inte blivit inhandlade till lägenheten än, som termos, fick julia vara min mamma och bjöd på varm choklad och daim, mums :)
Bara så Linnea och lovisa ji vet så tänkte vi ta en tripp med skotern nästa helg kanske och fira att vi alla får köra (förutom linnea, men du får åka på min skoter ;p)

image112




påväg hem ringde martin och bjöd in mig till att se kroken med han sebbe samme och rab. Jag försökte få med micke men han skulle till harads, for dit vid 3. Rab var inte där så fick inte säga hejdå :/ Jag kommer sakna dig!
Nu ska jag äta middag och sen jobba!

Sol

JAg har alltid samma fundering när jag loggar in på blogg.se. Ska jag läsa andras bloggar först? negativt är att det då kan bli likt andras tankar och funderingar, eller ska jag skriva ett eget inlägg först?
Idag resulterade det i att läsa andras bloggar först, mest pågrund av att det var länge sen jag var inne och jag lever ju på andras underhållande liv, är beroende av skvaller och blir deprimerad när jag inte fått  läsa om andras misslyckanden på länge.
 
Som sagt, konsekvenserna kan ju bli att mina tankar blir styrda av andra, hjärntvättad etc. Idag blir det mer ett konstanterande över att jag också har tappat suget att skriva blogg, skriver inte vem jag liknar mig med. Jag har överhuvudtaget tappat suget av att sitta vid datorn. det kan dels bero på att vår dator, som jag tidigare nämnt, låter som en ångvält.
Jag som har gått igenom alla internetstadium i livet: Modem, smurf, Lunarstorm, Icq, msn, blogg, kazaa, dc, funplanet osv har inte ens idats skaffa en facebook. Jag blir less av att bara höra namnet, inte en till personlig sida där man måste skriva något fyndigt, massa personuppgifter och ständigt hålla sig uppdaterad. Jag orkar inte, jag hoppar av tåget här. De få gånger jag ids sätta mig här är när jag vet att linnea börjar bli less på att jag inte skrivit på länge, när jag ska kolla vädret på smhi (så jag vet när jag kan åka skidor, vi har nämligen ingen termometer) och när jag ska boka pass på stepin.

Vaknade imorse av att det var sol ute. Fick den underbara idéen att vi skulle fara hem till hampis, borsta av skotern, varma choklad och fara ut på en tur. Micke var mer negativ och pratade på om att det skulle vara mörkt innan vi ens kómmit till hampis och att vi måste planera sånt dagen innan.  Jag blev tjurig, som ett litet barn som inte får den barbiedockan hon vill ha. Det slutade med att micke blev less och sa: jaja, vi far väl då. Jag ringde pappa, skotern hade ingen bensin och var inte färdig att köra. bajs
Vi gick på stan, hittade en jätte fin jacka. vet inte om jag ska köpa den än. Micke hittade snowboardglasögon, kanske passande till något framtida äventyr, ii :p

Hann med en sväng skidor idag också, min stav gick av igår. jag fick ha mammas neon oranga från 80-talet. dom var tunga. Jag ska byta mina på Intersport imorgon. Sen den omtalade skoterkursen. Vi har hittat kopplingen: Lina->LinneaJi->LovisaJi->Julia. Cirkeln är sluten!

Såg handbollen hos Anna, kladdkaka och vanlijsåsen hjälpte sverige till lika. Pingisspelaren är bäst.

Nu ska jag läsa ut min bok och vänta på att min älskling kommer hem. Puss


förarbevis snöskoter

Idag var jag på min andra lektion i skoterkörkortstagning.

Lektion 1:
Har ingen anning var jag ska, vet inte vilken dörr man går in i. Som tur är kommer en annan tjej (Julia) samtidigt som mig, tillsammans mot världen chansar vi och hittar rätt dörr. När vi kommer in i lokalen sitter där (som jag förberätt mig på) 12 killar i 16 års åldern, hej jag heter farmor. Jag kom på idag att jag tror en annan av killarna som var där jobbar granne med mitt jobb. En kille med cigg i munnen sitter och ser cool ut (DU FÅR INTE ENS KÖPA CIGG). En annan cooling som sitter och är "stöddig" mot läraren, "ömh, menar du som liksom så kanske, höhö, eller vad liksom".
Läraren är av Bertil klass, det går inte att beskriva, måste upplevas. Han börjar med att förklara hur viktigt det är att man kör sakta och försiktigt inne i stan. jag citerar "Om ni blir tagna för fortkörning kan det straffa er senare i livet när ni ska ta körkort ..." Ännu en hint på att jag är alldeles för gammal för det här. Vi fick ca 10 papper och frågepapper som vi skulle gjort till nästa gång. Fick skjuss hem med min enda officiella taskoterkörkortkompis.

Lektion 2:
Jag, Julia, Stöddiga killen (som den här lektionen kändes mer normal än första), killen från mitt jobb är de enda som svarat på frågorna. Dom andra verkar ha tappat allt som kan kallas logiskt tänkande hemma, eftersom de inte kan några av frågorna, som är av ja/nej karraktär och lättare än vårat prov i idrott och hälsa B (kan man med hjälp av träning förbättra konditionen?). Läraren är mysko och svarar konstigt. Jag vill att det ska bli den 26e.


Livet annars:
Spinning med Mirja igår, sen kom anna och hämtade mig for till johanna. Blev attakerad av "djuret" som jag trodde hade dött kring studenten. (fasthållen av johan medan mickis låtsas vara nåttslags djur med fingrar runt munnen som äter sig in i min hals). VI fortsatte till Rabas, jag och anna åt på rönnbäcks. Johanna, Edvin (som vi förövrigt lirade bowling med tidigare på dagen, edvin var i en klass för sig) och micke byggde med träklossar hela kvällen. Johan pratade med sin brud (jag tjuvlyssnade ett tag), rabas fixade till årskurs 7 frillan (mittbena med luggen lockad in i ögonen).
Imorgon ska vi till lina i luleå och käka middag, utgång kanske.

   

2 timmar senare
Petra gick just hem, hon kom hit och såg på handbollen med mig. Vi kikade på huset dom har bestämmt sig för,super fint kommer det blir tror jag, och så ligger det ju nära här så jag kan komma och hälsa på hela tiden :) Vi drack te och snackade massa skit som vanligt. Petra och Micke satt i en halvtimme och försökte komma på vilken skoter Kristoffer hade. Micke satt och försökte imitera hur den kunde låta, petra pratade om 2takt och 4takts motorer, jag fattade ingenting. Vi har en lila skoter... (?) Petra kom på det tillslut, Krille du ska vara stolt över henne ;)

Nu ska jag gå och pussa på micke ;-*

westlife

Jag har blivit utvald att delta i sveriges radio p4:s svensktoppsjury! 

It's because of you I feel so lifted
I've been looking at my life from higher ground
Never thought I'd be so elated
You're the one that turned it all around
 
   




And baby I know I don't deserve the love you give me
But I don't really care, cause

If you want me I must be doing something right

Skidor är det nya handboll

Janke ringde imorse och frågade om jag kunde komma och sitta på bänken med div 2, Linn hade fått lunginflammation (?) och dom var kris, och visst ställer jag väl upp för Janke och div 2 :) Så istället för att se matchen från läktaren såg jag den från bänken.
Sen hem och snabbt duscha, äta bullens till lunch, skynda tillbaka till Hildurs för att se min första div 1 match sen jag slutade. Det kändes inte konstigt, det var riktigt trevligt att bara sitta där och titta på. Mirja och co kom och satte sig med mig och micke, som blivit utmobbade av resten av gänget (okej det var fullt).

Nu väntar jag på att linnea ska komma så ska vi ut i spåret med skidorna och vara hurtiga. Jag är kär i skidor.

På månad jag jobbar jag från 08.15 -23. Sen på tisdag till 17 och sen ska jag på skoterkörkortsutbildning. Jag är rädd, hej jag heter lina och jag är 5 år äldre än alla er andra som är här. Varför tog jag det inte när jag var typ 16? Nej men det är 4 ggr möte och sen skriver man årov, det borde jag väl klara. Får hoppas att min pluggteknik inte helt har försvunnit.


thaimat

For hem till Hampis igår vid 2 tiden. Efter att jag och Linnea hade varit och pantat burkar på Kvantum och jag droppade av henne i stan. Plockade upp lovisa hemma och så for vi och sopsorterade massa glas och annat, jag känner mig stolt över min insats för mijlön. Vi passade på att springa in på Hedens nya Pizzaeria & kiosk, köpte en 200 gram marabo chokladkaka som blev en av huvudingredienserna i vår kladdkaka :)

Såg Pelle Svanslös julkalender (tradition). Inget slår den, alltså det kan ju möjligtvis vara det bästa som går att se på tv! Jag var dock trött som en zombie så somnade ett tag i soffan. Lovisa for på träning och jag och mamma tog en promenad runt heden, myyysigt.
Lovisa kom hem och hade hyrt number 23 så vi såg den innan vi somnade. Helt okej, lite jobbigt slut.

Idag har jag gått till stan och väckt min älskling. Vi gick till stan och åt på dagge, handlade mat på coop och kollade lite rea. Nu kommer mamma och hämtar mig så ska vi fara och köpa längdskidor, yeey. Det ska bli min nya träningsform, jag är laddad :)

/llina


tjingeling

What do you do when all your dreams have come true?


image101 image102
Har jobbat 11 timmar torsdag, fredag, lördag,söndag. Jag vet inte riktigt vad regelböckerna säger om det men det klirrar ju bra i spargrisen när lönen kommer (i statens alltså efter som dom tar alla mina pengar i skatt..)
Dagarna har passerat snabbt och jag har ändå hunnit med massa saker. Jag har startat läsa en ny bok: Doris Lessing - Martha. Jag försöker bli lite allmänbildad och läser ju då en bok från hon som fick nobelpriset :) haha, jag har läst 5 böcker på 2 månader. Jag gillar böcker, de är bättre än filmer.

Igår fick jag nog världens bästa sms av LinneaJii, jag blev så glad så jagvisste inte vart jag skulle ta vägen. ÅÅÅH, linnea är påväg hit nu och jag ivll att hon ska skynda sig så vi kan hålla varandra i handen och dansa runt i en ring och skrika.. hmm? intärnt mellan mig och Linnea, höhö :)

Sen ska jag hem till lovisa, baka kladdkaka och mysa hela kvälllen.
Nu måste jag byta bort pyjamasen innan linnea kommer :)

    

Nytt år, nya möjligheter


Det är väl så man brukar säga? Nytt år, nya möjligheter? Så nu här på min första dag av 2008 tar jag möjligheten att försöka gottgöra min blogg och alla er läsare (?). Jag har inte hunnit skriva på sistone, eller hunnit och hunnit, jag har egentligen ingen bra förklaring till varför ni inte fått följa mitt liv i detalj de senaste 2 veckorna. Min motivation har varit dålig och jag har inte riktigt vetat vad jag ska skriva, det har inte hänt något sådär speciellt, bara de gamla vanliga julfirandet och julshoppandet.

image94


Gott nytt år allesammans! 
Jag sa farväl till 2007 och skålade in 2008 tillsammans med mina underbara vänner efter en middag bestående av förrätt (skagenmacka), varmrätt (oxfile och potatisgratäng) och efterrätt i form av någon sorts glassbakelse. Världens största tack till Linnea och Tommy för att vi fick vara där med dem och för att det blev en riktigt trevlig kväll. Kan dock inte erkänna att den var bättre än förra året, lite svårt att avgöra där. Måste granska målfotot. 
Vi lekte lite lekar och hade mysigt, klockan 21.00 kom fler gäster som inte hade ätit middag med oss, vi var 25 som åt middag och sen kom det väl 10-15 till skulle jag gissa. Gick ut vid tolvslaget och sköt raketer. Jag höll mig dock långt borta. Jag vill ju inte bli av med mina prinskorvfingrar i onödan. Tolvslaget firade jag med champange i ögonen, sved bara lite granna...
Kvällen avrundades med att grabbarna drog ihop ett band och satt och sjöng. Jag och Johanna A satt på sidan om och kritiserade. haha, hur kommer det sig att killar aldrig kan lära sig en låttext? Är det nått sorts handikapp?

Innan jag skulle hem satt jag och pratade med Rabas och Selan, jag saknar dom! (Eller selis ser jag ju varenda dag nästan, men det är ändå inte samma sak att inte gå i skola med dom) Nyårlöftet blev att vi skulle höra av varandra mer. jag misstänker att jag kan vara den enda som kommer ihåg det från igår :p

Nii får nog ingen sammanfattning av året som gått, det har hänt alldeles för mycket saker. 
 
Idag har jag och micke varit och inhandlat inredning till vårat kylskåt. Mmmm, brieost, kex och vindruvor + 100 saker till. Vi skulle nog få gäster sen, jag vet inte riktigt vilka än men haha, vi ser ju.

image95

Jag tillägnar det här inlägget till Linnea och Jens, hoppas ni är gladare nu när jag har ansträngt mig att skriva för eran skull :)

- puss

RSS 2.0